Učinkovito načrtovanje in opravljanje inventure

2022/09/28

Takoj po koncu poletnih počitnic se v mnogih trgovinah že pričnejo pojavljati božični okraski, čeprav si le redko kdo že v tem času želi medenjakov in čokoladnih božičkov. Pa vendar je vsakič znova neverjetno, kako hitro se bliža konec leta. Je na videz prezgodnji začetek božičnega programa morda le primer odličnega načrtovanja?

Kako dobro je vaše podjetje pripravljeno na vsakoletne naloge? Ponavljajoča se opravila ob koncu vsakega leta, na primer inventura, za večino podjetij ne bi smela predstavljati pretiranih presenečenj. Pa vendar sta v večini podjetij predvsem za čas pred koncem leta značilna časovni pritisk in stres. Zakaj se ne bi na popis zalog letos pripravili že malo prej?

V tem prispevku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o učinkovitem načrtovanju in nemoteni izvedbi inventure. Najprej vam bomo odgovorili na nekatera pogosta vprašanja o inventuri.

Čemu inventura?

Vrste inventur

Obstaja več vrst inventur, vendar se prej prepričajte, katera je prava za vaše podjetje. Pri datumsko zamaknjenih vrstah inventur morate zagotoviti, da je vaš sistem upravljanja zalog voden zelo natančno. Pri stalni inventuri se ne sme popisovati pokvarljivega blaga.

Strokovni nasveti

Načrtovanje in izvedba inventure

Sledi nekaj praktičnih nasvetov za optimalno načrtovanje in izvedbo vaše naslednje inventure:

Kontrolni seznam

Optimalni načrt inventure

Je do datuma bilance še vedno dovolj časa? Vseeno bi morali izkoristiti prednosti dobre priprave. Ta kontrolni seznam vam bo pomagal učinkovito načrtovati potek vaše naslednje inventure.

Učinkovito načrtovanje inventure mg$

Imate še kakšna vprašanja?

S takšnim načrtom bo letošnja inventura potekala povsem brez ovir. Za dodatne informacije smo vam vedno brezplačno na voljo.