Kolesa za dvižne vozičke

Kolesa za dvižne vozičke morate imeti nujno na zalogi, da boste vedno mobilni. Z veseljem vam priskrbimo vse od nadomestnih koles za dvižne vozičke do vrtljivih koles in koles na vilicah za novo proizvodnjo.

Vaši filtri
Tip izdelka
Material
Nosilnost

Kolesa za dvižne vozičke: majhna, ampak zmogljiva!Kolesa za dvižne vozičke so običajno zelo majhna, zato jim malokdo pripiše nosilnost več sto kilogramov. Neopazni pripomočki v skladiščni in transportni logistiki pa v resnici opravljajo zelo težko delo.Kakšna kolesa za dvižne vozičke obstajajo?Vsak dvižni voziček z vilicami ima kombinacijo koles, ki poskrbi za optimalen transport:


  • Vrtljiva kolesa z večjim premerom in ustreznim plaščem za gladek tek omogočajo odlično manevriranje tudi pri večji obremenitvi. Ta kolesa nosijo manjši del bremena vozička.

  • Kolesa na vilicah nosijo večino bremena, zato morajo biti ustrezno trdna in primerna za obstoječe talne obloge.


V naši trgovini ponujamo kolesa za vsa delovna okolja in namene uporabe. Kako izbrati prava, pa boste izvedeli v nasvetih za nakup koles.Kateri dejavniki vplivajo na izbiro koles za dvižne vozičke?Kombinacija koles, material kolesnih plaščev in velikost se morajo medsebojno ujemati. Da vam olajšamo izbiro, smo na vsaki strani z izdelki sestavili optimalno kombinacijo lastnosti, ki se prikaže, ko se odločite za eno od izhodiščnih lastnosti. To so med drugim:1. Material kolesnih plaščevPoliuretan in poliamid sta najbolj običajna in preverjena materiala za kolesa na vilicah. Poliamid omogoča gladek tek in ima večinoma dobro obstojnost na kemikalije. Kolesa iz poliuretana pa so bolj tiha in nežna do občutljivih tal.


Polna guma je cenovno ugodna alternativa za vrtljiva kolesa, ki omogoča dobro manevriranje. Več nasvetov o materialih najdete v nasvetih o vrstah umetne mase.2. Premer in širina koles, vgradna dolžina, premer osi

Ti dejavniki so tesno povezani, zato se možnosti kombiniranja na strani z izdelkom optično poudarijo, ko izberete eno izmed vrednosti. Tako zagotovimo, da vedno izberete ustrezen nadomestni del, skladen s svojim dvižnim vozičkom.3. NosilnostNosilnost koles na vilicah je odločilna za delovanje dvižnega vozička. Zato jo morate vedno natančno izračunati skladno z navedbo na tablici svojega dvižnega vozička. Upoštevajte maksimalne vrednosti vozička.


Vrtljiva kolesa zaradi težišča bremena nosijo manjšo težo kot kolesa na vilicah. Vseeno pa tudi zanje velja, da voziček in tovor določata, katere minimalne zahteve morajo biti izpolnjene. Izbira večje nosilnosti bo pomagala preprečiti nezgode in poškodbe.Ali so za zamenjavo koles na dvižnih vozičkih potrebna kakšna navodila?Kolesa na dvižnem vozičku je običajno treba zamenjati šele po letih intenzivne uporabe, saj so narejena iz kakovostnih materialov in odlično obdelana. Za zamenjavo ne potrebujete posebnih navodil, ker je postopek preprost. Morate samo zagotoviti, da je voziček med menjavo ustrezno zavarovan. Po menjavi preverite delovanje, kar morate tako ali tako storiti vsak dan.Kolesa na dvižnem vozičku mora skladno z nemškimi predpisi za varnost pri delu DGUV V 68 vsako leto preveriti zaposleni, ki je usposobljen za to.Če potrebujete kakšna posebna kolesa, ki jih ne najdete v naši standardni ponudbi, samo izpolnite obrazec za povpraševanje o izdelku. Z njim nam lahko tudi zastavite vprašanja o ponudbi koles za dvižne vozičke in naših drugih izdelkih.