Blazinjenje iz pene

Penasta obloga zmanjša število vračil in poskrbi, da je vaše najobčutljivejše blago še bolj varno shranjeno v paketu. Penaste folije, penaste obloge in penaste plošče za pakiranje in pošiljanje naročite v spletni trgovini kaiserkraft Slovenija.

Penaste obloge in penaste folije: za vsestransko varno embalažoEmbalaža, ki je zavarovana s penasto oblogo iz penaste folije ali penastih plošč, je varna pred udarci, praskami in škodo. Pena zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti na področju embalaže, pa naj bo v zvitkih ali že razrezana.Za kaj uporabljamo penasto oblogo ali penasto folijo?Peno je mogoče oblikovati v poljubno obliko, zato je idealna za polnjenje, oblaganje in zaščito. Z ustrezno penasto oblogo ne boste potrebovali dodatnega polnilnega materiala, odvisno pač od blaga za pošiljanje in kartonaste škatle ali poštne embalaže.  • Penasta folija različnih debelin ovije najrazličnejše blago s tanko, a učinkovito plastjo, ki odbija udarce. Uporablja se lahko tudi kot vmesni sloj med posameznimi kosi izdelkov, za zaščito pohištvenih površin pred praskami itd. Če se odločite za nove, trajnostne različice, je penasto folijo mogoče enostavno reciklirati.

  • Penaste plošče tvorijo debel zaščitni sloj. Mogoče jih je razrezati na poljubne velikosti in tako na primer paket razdeliti na različne obložene predele. Te plošče so idealne tudi za oblaganje zabojev ali zabojnikov.

  • Zobčaste penaste plošče zaradi svoje posebne površine ne ščitijo le pred udarci, temveč tudi zdrsi. Značilni zobci so primerni za vse, kar je še posebej krhko ali občutljivo.

  • Zaščitne penaste mreže so kot zaščitna obleka za vse podolgovato blago – od steklenic do valjastih sestavnih delov. Mreža enakomerno porazdeli sile udarca po površini in tako znatno zmanjša tveganje za poškodbe.

  • Pakirna pena v vrečki je dobesedno kot blazina za vse težko blago nepravilnih oblik, ki potrebuje zaščito. Preprosto jo položite med dve vrečki in blago bo optimalno ležalo v embalaži.


Kaj je treba upoštevati pri pakiranju s penasto folijo?Je bolje uporabiti čim več materiala? Ni nujno. Če boste med celotnim postopkom pakiranja posvetili pozornost učinkovitosti materialov in poteku procesa, boste imeli koristi na vseh ravneh: organizacijski, finančni in pri zadovoljstvu strank.Preverite, kakšen je vaš tipični obseg pošiljanja, in poskusite z različnimi kombinacijami kartonastih škatel in materiala za oblaganje. Cilj je, da najdete najmanjšo možno embalažno enoto, ki bo optimalno zaščitila vsebino.To lahko ugotovite povsem praktično: zavijte okvarjeni ali preskusni izdelek v najtanjšo ali najmanjšo količino penaste folije in ga dajte v ustrezno kartonsko škatlo. Ta paket vrzite na tla. Če se kaj pokvari, povečajte debelino pene in namesto gladkih plošč izberite na primer zobčasto peno.Poleg tega lahko med seboj spretno kombinirate več materialov za oblaganje:  • Plošče s tiskanim vezjem ali manjše komponente najprej shranite v mehurčkaste vrečke, nato pa jih dajte v majhno kartonasto škatlo, ki jo po potrebi dodatno obložite s penasto folijo.

  • Komplet steklenic z zaščitno penasto mrežo v posebni škatli za steklenice običajno ne potrebuje dodatnega materiala za oblaganje.

  • Pena je dobra zaščita pred udarci, vendar če je vlaga največji sovražnik vašega blaga, so izdelki za oblaganje za zaščito pred vlago najpomembnejši prvi sloj.


Z našimi nasveti in trendi za embalažo boste še hitreje našli popolno kombinacijo materiala za oblaganje in embalaže. Želite več podrobnosti? Če imate kakršno koli vprašanje, se obrnite na nas.