Odstranjevalci

Kontaminacijo delovnih snovi z drugimi olji je treba preprečiti. To najlažje storite z odstranjevalcem olja, ki poskrbi za čiste emulzije in disperzije. Pri nas dobite odstranjevalce z magnetnim podstavkom ali stojalom. Znižajte stroške za odstranjevanje odpadnih snovi ter podaljšajte življenjsko dobo strojev in filtrirnih sistemov! V nadaljevanju boste izvedeli, kateri izdelek je primeren za vas.

Vaši filtri
  Tip izdelka
  Izvedba
  Mesto uporabe
  Obremenitev
  Bruto cena
  Neto cena

  Nakup odstranjevalca olja: najboljše za čistočo v industriji  Olje sodi v rezervoarje ali motorje, ne pa v čistilne disperzije ali hladilna maziva. Odstranjevalci olja delujejo kot sesalniki s tekočim trakom ter varno in učinkovito odstranjujejo molekule olja iz tekočin. To ne koristi le pri vsakodnevnem delu v podjetju, temveč tudi v primeru razlitja.  Kako deluje odstranjevalec olja?  Tračni odstranjevalci so sestavljeni iz brezkončnega odstranjevalnega traku, ki se premika preko motornega pogonskega valja in preusmerjevalnega valja. Preusmerjevalni valj se potopi v tekočino, nato pa se zažene odstranjevalec.  Plavajoča olja in masti se oprimejo traku in se iz tekočine s pomočjo valjev prenesejo v strgalo. Pri cevnih odstranjevalcih se odpadno olje izloči na votli brezkončni cevi, diskasti odstranjevalec pa deluje z vrtečim se adhezijskim diskom in strgali.  Področja uporabe  Primerni so za vzdrževanje strojev in v omejenem obsegu tudi za obvladovanje razlitja. Pri vzdrževanju strojev učinkovito odstranjujejo odpadna olja iz emulzij in disperzij, ki ohranjajo delovanje številnih sistemov:  • Rezervoarji za hladilno mazivo za industrijske obdelovalne stroje

  • Obdelovalne in kemične kopeli

  • Ultrazvočni čistilniki in čistilniki delov

  • Čiščenje tehnološke vode v industrijskih obratih pred odstranjevanjem


  Odstranjevalci olja se lahko uporabljajo tudi za čiščenje odpadne vode in tako olajšajo krožno gospodarstvo. Pri obvladovanju razlitja so sicer manj učinkoviti kot vpojne krpe ali vpojne cevi, vendar jih je mogoče uporabiti tudi kot improvizirane pripomočke za najmanjša vodna telesa.  Prednosti  Tračni odstranjevalec opravlja koristno delo pri vzdrževanju strojev, hladilnih maziv in filtrirnih sistemov.  • Odpadno olje se odstrani iz emulzij in disperzij, tako da le-te lahko ohranijo svojo učinkovitost.

  • Odstranitev obdelovalnih snovi je mogoče prestaviti na veliko kasneje.

  • Sistemi imajo daljšo življenjsko dobo.

  • Z omejevanjem nastajanja bakterij se zmanjša tveganje za razvoj neprijetnih vonjav.


  Kako izbrati ustrezni odstranjevalec olja?  Katera različica odstranjevalca je najboljša izbira, je odvisno predvsem od količine tekočine, ki jo je treba očistiti, in zahtevane zmogljivosti. Tračni odstranjevalci se uporabljajo zlasti pri obdelavi kovin in v vseprisotnih rezervoarjih za hladilna maziva. Kot kompaktne in ugodne naprave zadoščajo za običajne velikosti rezervoarjev, dobro pa se spopadajo tudi z nihanjem nivoja tekočine.  Z veseljem vam bomo pomagali izbrati ustrezen model, preprosto stopite v stik z nami.