Sanitarije

Tiho veselje v tihem kotičku: s papirjem, milom ali dezinfekcijskim sredstvom dobri hišni duhovi povsem neopazno, vendar strokovno poskrbijo za boljšo higieno in čistočo. Mi pa se jim zahvaljujemo z glasnim aplavzom. In naslednjim naročilom sanitarnih potrebščin.

V kategoriji Sanitarije boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: CWS, TORK, AIR-WOLF, Kimberly-Clark, Rubbermaid, VAR, SC Johnson, starmix, Bio-Circle, eurokraft pro.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 175

Oprema za sanitarije za higienske potrebe: čistoča v vsaki poriUmivalnica je stična in osrednja točka higienskega delovnega okolja in zdravja zaposlenih. Konec koncev se lahko delavci in uslužbenci tukaj otresejo umazanije celotnega dne ter očistijo in razkužijo roke, da preprečijo neželeno širjenje klic. Z ustrezno opremo za sanitarije ne izpolnjujete le zakonskih predpisov, ampak poskrbite tudi za najboljše delovne pogoje.Kateri predpisi veljajo za opremo za sanitarije?V nemški uredbi o delovnih mestih in tehničnem predpisu za delovna mesta ASR A4.1 so navedena zelo jasna navodila, katere zahteve mora izpolnjevati umivalnica oz. higienski prostor. Tam je do najmanjše podrobnosti zapisano, katera oprema je potrebna in katero opremo za sanitarije je treba pripraviti.V osnovi so pomemben element „sredstva za čiščenje in sušenje rok''. V to kategorijo spadajo losjoni za umivanje rok, čistila za roke in papirnate brisače. Za posebna delovna okolja in ravnanje z določenimi delovnimi pripomočki so pomembni tudi izdelki za nego kože, razkuževanje in zaščito kože. Ravno za delo v čistih prostorih morate poskrbeti, da so na voljo rokavice za enkratno uporabo v ustreznih podajalnikih in izdelki za čiščenje kože s posebnimi formulacijami.Katera izvedba je varčnejša: brisače ali sušilniki za roke?V naši ponudbi za čiščenje in opreme za sanitarije najdete papirnate brisače za roke skupaj z držali in električne sušilnike za roke. Obe izvedbi imata svoje prednosti in slabosti.Papirnate brisače so potrošni material, zato so z njimi povezani stalni stroški pošiljanja, poleg tega pa morajo biti vedno na zalogi. Kljub temu pa roke posušijo hitro in temeljito, vpijejo ostanke čistila in jih je mogoče ustrezno odstraniti. Uporabite jih lahko tudi za sušenje obraza. Zaradi posebnega zlaganja je njihova poraba nizka. Pa še vzdrževanje držala za brisače je zelo preprosto.Električni sušilniki za roke ne ustvarijo nobenih odpadkov in so z ustrezno opremo higienski in temeljiti – v številnih primerih celo temeljitejši kot brisače –, vendar za delovanje potrebujejo elektriko, treba pa jih je tudi redno čistiti in vzdrževati. Zato so glede na svojo stroškovno učinkovitost praktično nepremagljivi zlasti v umivalnicah z visokim pretokom in jih je možno uporabiti tudi v higiensko občutljivih okoljih.Velja torej naslednje: za umivalnice za zaposlene s pregledno frekvenco prehodov in običajne higienske zahteve so za izpolnjevanje higienskih zahtev cenovno ugodnejša izbira papirnate brisače. Pri pogostejši uporabi, zelo visokih higienskih zahtevah in potrebi po sušenju s čim manj dotikanja se naložba v sušilnik za roke hitro povrne. Če imate glede opreme sanitarij kakršna koli vprašanja, vam bomo z veseljem svetovali.