Privezovalni trakovi, napenjalni pasovi

Za profesionalno zaščito velikih predmetov pri transportu priporočamo privezovalne in napenjalne trakove. Njihov material, poliester in jeklo, se ne razteguje in je odporen proti staranju, zato zagotavlja dolgotrajno uporabo. Zaščitite tovor s privezovalnimi in napenjalnimi trakovi!

V kategoriji Privezovalni trakovi, napenjalni pasovi boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Pfeifer.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Dolžina
Ustrezno
Število izdelkov: 14

Privezovalni in napenjalni trakovi – varno na potiPrivezovanje med vožnjo ni obvezno samo za ljudi. Če transportnega blaga ne boste dobro zaščitili, tvegate, da se v naslednjem ovinku prevrne ali premika po nakladalni površini. V najslabšem primeru lahko pride do nesreče s hudimi posledicami. Še dobro, da pri podjetju kaiserkraft dobite privezovalne trakove in mreže, ki zdržijo tudi velike sile.Kako se uporabljajo privezovalni ali napenjalni trakovi?S privezovalnimi ali napenjalnimi trakovi boste ustrezno pritrdili tovor, da bo ostal tam, kjer mora. Na voljo imate več metod. Zelo priljubljeno je privezovanje na podlago. Pri tem trak napnete preko tovora in ga na obeh straneh pritrdite na nakladalno površino. Z ragljo na traku ustvarite zadostno napetost, tako da napenjalni trak pritiska blago navzdol in preprečuje drsenje. Še boljši rezultat dobite, če uporabite tudi nedrsečo podlogo.Če so na transportnem blagu ustrezna mesta za pritrditev, se lahko odločite tudi za diagonalno ali poševno privezovanje. V obeh primerih pritrdite trak neposredno na tovor in nakladalno površino. Število potrebnih privezovalnih trakov je odvisno od več dejavnikov: od teže in mer tovora ter lastnosti tovornega prostora. Osrednjega pomena je tudi nosilnost napenjalnih trakov. Če niste povsem prepričani, je bolje, da vzamete en trak preveč kot premalo.Na kakšne načine lahko zapnete privezovalni trak?Privezovalni trakovi so na voljo z različnimi možnostmi zapiranja.  • Zaponka: trak lahko potegnete skozi zaponko v eno smer, v drugo pa je zablokiran.

  • Raglja: ko pritisnete na ročico raglje, se trak napne. Tako lahko že pri ragljah s kratko ročico ustvarite velike zatezne sile, še večje pa pri ragljah z dolgo ročico.


Okovje s kljuko ali karabinskim priključkom na koncih traku olajša pritrjevanje napenjalnih trakov na stranice prikolice ali nakladalno površino.Kako dolgo se lahko uporabljajo privezovalni trakovi?Kakovostni privezovalni trakovi so primerni za dolgotrajno uporabo, če jih zaščitite pred poškodbami, na primer z zaščito robov. Ker pa se kljub vsej previdnosti lahko kdaj kaj ponesreči, mora napenjalne trakove po zakonu vsako leto preveriti ustrezen strokovnjak. Če se pojavijo razpoke, deformacije ali druge poškodbe, je treba stari trak zamenjati z novim.Enako velja, če označevalne etikete ni več ali je neberljiva, sicer tvegate kazen pri morebitni policijski kontroli.Kako je mogoče še drugače pritrditi transportno blago?Namesto traku lahko uporabite tudi mrežo. Naše privezovalne mreže z vgrajenimi pripravami za hitro napenjanje boste pritrdili povsem enostavno. Mreže so praktična rešitev, kadar na eni paleti transportirate več predmetov in želite pri tem preprečiti, da bi majhni deli med vožnjo izpadli.Imate še kakšna vprašanja o privezovalnih trakovih in mrežah? Obrnite se na nas. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja o zaščiti tovora, pa tudi o dvižnih napravah in dvigalih, verigah za privezovanje, dvižnih trakovih in drugih izdelkih za učinkovito delo.