Žepi za dobavnice, žepi za dokumente

Takoj pri roki, da ste brez skrbi: prevozne dokumente, račune in pomembne carinske dokumente je najbolje shraniti v žepih za dobavnice. Najbolje je, da so ti pomembni dokumenti dobro vidno nameščeni na blago v žepih za dobavnice in dokumente.

Vaši filtri
Tip izdelka
Trajnostnost
Dolžina

Kakšne so prednosti žepov za dobavnice?Spremljevalna dokumentacija pošiljk – računi, dobavnice, carinski dokumenti itd. – so pomembna oporna točka v logistiki blaga. Predvsem pri pošiljkah B2B morajo zaposleni ne le preveriti pošiljke ob prejemu, temveč vse dokumente tudi posredovati pristojnim mestom za izdajanje računov in dokumentacijo. Pri tem so še posebej praktični žepi za dobavnice v podolgovatem formatu DIN ali drugih formatih.  • Kontrola pošiljke brez odpiranja paketa ali zaboja – tudi z možnostjo zavrnitve prevzema ali neposredno predajo na cilj brez zamudnega odstranjevanja embalaže

  • Primerno tudi za palete, zabojnike, mrežaste zaboje in velike posode

  • Oblika zavarovanja pred nepooblaščenimi posegi: trdnih samolepilnih žepov ni mogoče odstraniti s kartonastih škatel in druge embalaže, ne da bi pri tem pustili sledi.

  • Vsi dokumenti so priročno shranjeni na enem mestu in tako zaščiteni pred vodo – lahko jih predate neposredno na pravo mesto in se ne bodo izgubili

  • Zaradi dobro vidne barve žepov ne bo dokumentov nihče pomotoma odstranil z embalaže

  • Enostavno optično branje črtnih kod itd. zaradi materialov brez bleščanja

  • Z usklajenimi okenci ali prosojnostjo prihranite pri dodatnih nalepkah za naslove

  • Končni pregled v prostorih pošiljatelja je enostavnejši: če na paketu ni žepa za dokumente, je očitno, da manjkajo tudi spremni dokumenti.


Kako izbrati žepe za dokumentacijo?Ko gre za zapiranje in označevanje, oblika sledi funkciji: format žepov prilagodite tipičnim transportnim papirjem. Za klasično prepogibanje listov A4 na tri dele so idealni žepi za dobavnice v podolgovatem formatu DIN, za druge etikete ali papirje pa v formatu C5.Razlikujemo med naslednjima vrstama žepov za dobavnice:  • Samolepilni: so najbolj smiselna izbira, saj jih je mogoče hitro in enostavno namestiti na škatle, palete itd. in ne potrebujejo dodatnega lepilnega materiala.

  • Okolju prijazni iz papirja: so vodoodporni.


Če je treba pošiljke za nekaj časa shraniti na prostem ali če gredo na zelo dolgo pot, je (še) bolje uporabiti klasične žepe za dokumente iz odporne folije. Pri mednarodnih pošiljkah so ključni natisnjeni večjezični napisi. Če naj bo vaša pošiljka bolj diskretna, izberite prozorne, brezbarvne žepe.Pri pritrjevanju vedno pazite, da žep za dobavnice ne zakriva drugih posebnih oznak ali morebitnih kod, pri večjih predmetih pa je najbolje, da ovojnico pritrdite v višini oči.Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri žepov za dokumente. Preprosto stopite v stik z nami.