ESD-podloge, izolacijske podloge

S podlogami ESD zaščitite svoje zdravje in poskrbite za optimalno varnost zaposlenih. V nadaljevanju lahko preberete vse o tem, katera podloga ESD je primerna za določen način uporabe.

V kategoriji ESD-podloge, izolacijske podloge boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: NOTRAX, COBA.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 22

Podloge ESD: učinkovita zaščita zdravja, popolna varnost pri deluPri stiku z električnim nabojem je potrebna posebna previdnost. Zato je uporaba podlog ESD ali izolacijskih talnih podlog standard na številnih področjih industrije, saj s tem poskrbite za dobro zaščito zaposlenih in opreme. Treba je samo še ugotoviti, katera talna ali namizna podloga je prava izbira za vaše potrebe. Pomagali vam bomo najti primerno izvedbo z ustreznimi tehničnimi podrobnostmi.
Kakšna je pravzaprav razlika med ESD-podlogami in izolacijskimi talnimi podlogami?Izolacijske podloge se načeloma uporabljajo zlasti pri delu z visokimi električnimi napetostmi, da zaposlene zaščitijo pred električnim udarom. Izolacijska talna podloga zagotovi, da zaposleni niso ozemljeni in tako skozi njihovo telo ne more steči električni tok. Električni udari lahko namreč povzročijo hude krče ali celo kaj hujšega. To je seveda treba za vsako ceno preprečiti!ESD-podloge ščitijo ljudi in material pri delu z elektronskimi komponentami ter zagotavljajo počasno in nadzorovano odvajanje statičnega naboja, tako da statični naboj prek spodnje strani podloge preusmerijo v tla. Elektrostatična razelektritev (Electrostatic Discharge, ESD) nastane ob stiku predmetov in materialov z različnimi naboji ter je lahko škodljiva ne le za zaposlene, ampak tudi za material in občutljive dele (npr. plošče s tiskanim vezjem). To lahko vpliva na kakovost in funkcionalnost izdelkov, kar velja tudi za nizko razelektritev, ki je ljudje skoraj ne občutimo.Prevodne podloge ESD se najpogosteje uporabljajo na delovnih površinah, medtem ko so talne podloge ESD ali antistatične podloge z zaščito pred ESD najprimernejše za tla. ESD-podloge se na splošno uporabljajo predvsem v elektroindustriji, vendar lahko nudijo pomembno zaščito tudi v pisarniških stavbah.
Pomembni predpisi za delovna mesta ESDDelovna mesta morajo biti zasnovana tako, da zmanjšujejo naelektritev in preprečujejo razelektritev. Zato so potrebna ESD-oblačila v obliki posebnih ESD-čevljev, plašča in ESD-zapestnice. ESD-zapestnice so na voljo tudi v kompletu z ESD-podlogami. Njihova funkcija: antistatična ozemljitvena zapestnica dodatno ščiti zaposlene pred neželenimi napetostnimi udari. Tudi orodje, stoli in delovne mize morajo odvajati statični naboj. Le tako je namreč mogoče varno delati in previdno ravnati z izdelki.V naši spletni trgovini dobite komplete z ozemljitvenim kablom in zapestnico. Podloge imajo površino iz PVC-ja, odpornega proti obrabi, so elastične in nedrseče, da vam omogočajo varno in udobno delo.Če imate še kakšna vprašanja, se obrnite na nas.