Plombe, pečati

Plombe in pečati jasno opozarjajo, da nepooblaščene osebe ne smejo odpreti pošiljke. Poleg tega na ta način tesno zapečatite transportne zaboje, kot so zabojniki, mrežasti zaboji ali zaboji za nalaganje, in jih zavarujete pred krajo ali nedovoljenimi posegi. Berite dalje in izvedeli boste vse o plombah in pečatih.

V kategoriji Plombe, pečati boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: BITO, KS Tools.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost

Plombe in pečati za zaščito pred nepooblaščenim dostopomPlombe in pečati so izredno jasni. Zaplombirano ali zapečateno blago ali zaboji so jasno označeni, kar predstavlja signalni učinek, oviro za posege in krajo ter zagotavlja kakovost in varnost.Kaj je značilno za plombe in pečate?Varnostne plombe in pečati so pomemben element mednarodnega transporta blaga in so obvezni za številne prevoze. Z njimi zapečatite zaboje in odprtine za zračenje ter zabojnike, mrežaste zaboje ali celotna skladišča in železniške vagone.Njihova glavna naloga je nadzor nedovoljenih posegov: edinstveno oštevilčene plombe ali pečata ni mogoče zlomiti in neopazno ponovno pritrditi. To zagotavlja, da zaboja ali naprave ni odprla nepooblaščena oseba.To je lahko potrebno tako pri mednarodnem transportu kot tudi med dvema kontrolama opreme. Na splošno velja, da plombe in pečati hkrati zaprejo, dokumentirajo in zavarujejo transport.Katere plombe in pečati so na voljo?  1. Pregradne plombe zaprejo skladišča, izvozne zabojnike, zaboje za nalaganje, zložljive škatle itd. Ščitijo pred posegi in krajo, hkrati pa služijo kot zapiralo za varen transport.

  2. Indikatorske plombe opozarjajo na morebitne posege ali dostop. Te ugodne plombe iz umetne mase je mogoče sicer zlahka odstraniti, vendar ne neopazno.

  3. Pečati za ovijanje označujejo, ali so ovijalni trakovi in podobna zaščita izdelkov nepoškodovani. Ker je takšna zapirala zelo enostavno odstraniti in zamenjati, je zaporni pečat bistvenega pomena pri številnih oblikah transporta.


Glede na material in način izdelave lahko plombe razvrstimo tudi na plombe iz žičnate vrvi ali zatezne plombe iz umetne mase. Zatezne plombe iz žičnate vrvi za plombiranje so primerne za mrežaste zaboje, zaboje ter mednarodni transport v tovornjakih in zabojnikih. Na voljo so v različnih velikostih in jih je mogoče odpreti le z ustreznim orodjem. Na splošno so zatezne plombe odlične za plombiranje gasilnih aparatov, strojev ali sestavnih delov, zato hkrati služijo kot zaščita pred nedovoljenimi posegi in testni pečat. Tudi plombe iz umetne mase opravljajo številne naloge – na primer v kemični industriji ali na varnostnih kontrolnih točkah.Kdaj in kje so plombe in pečati obvezni?Plombe so nepogrešljive takrat, kadar je predmete ali blago mogoče varno uporabljati le, če je zagotovljeno, da ni bilo nedovoljenih posegov vanje. To velja na primer za živila: tu plombe zagotavljajo sledljivost ter označujejo nadzor kakovosti in porekla zaščitenega blaga.Plombe imajo enak pomen pri pretoku blaga v kemični in zdravstveni industriji ter pri varnosti v podjetju. Plombiranje gasilnih aparatov ali opreme za prvo pomoč zagotavlja, da se po uporabi preveri popolnost izdelkov ali da se izdelki zamenjajo. V logistiki, zlasti mednarodni, so pečati in plombe enako pomemben element kot zavarovanje tovora, posebne oznake in kompletni tovorni dokumenti.Pod svoje strokovno znanje se podpišemo in damo tudi pečat. Ali vam lahko pomagamo pri izbiri? Kadar koli se lahko obrnete na nas!