Prometna ogledala, varnostna ogledala

Več preglednosti za več varnosti: prometna in varnostna ogledala zagotavljajo boljšo preglednost na prometnih poteh, ozemlju podjetja in v proizvodni hali ter s tem pripomorejo k preprečevanju nesreč. Odkrijte različne izvedbe prometnih in varnostnih ogledal v ponudbi podjetja kaiserkraft – od konveksnih ogledal do panoramskih ogledal in industrijskih ogledal.

V kategoriji Prometna ogledala, varnostna ogledala boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Vialux, eurokraft pro.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 44

Prometna ogledala – za večjo varnost na prometnih potehNa slabo preglednih izvozih ali nepreglednih območjih podjetja pogosto na prvi pogled ni mogoče ugotoviti, ali je pot prosta. Rešitev so prometna ogledala, ki lahko izboljšajo vidljivost, saj odsevajo nevarna mesta.Prometna ogledala prepoznate po značilni rdeče-beli varnostni oznaki, tako imenovanem „opozorilnem robu''. Ta ima dvojno funkcijo: pritegne pozornost in ponazarja, da gre za ogledalo s popačenim prikazom okolice. Ta prikaz pa se razlikuje glede na izdelek:  • Glede na velikost in obliko prometnih ogledal se prikaže različno veliko območje odsevanja. Zato pred izbiro razmislite, kako veliko je območje, ki ga želite zajeti v odsev ogledala. Svetujemo, da za boljšo vidljivost izberete čim večje ogledalo.


  • Pravilna točka namestitve in poravnava prometnega ogledala sta odvisni od razdalje opazovanja (glede na velikost in obliko). Če je točka opazovanja višje, v ogledalu kljub temu vidite potrebno, vendar je odsev manjši.


Prometna ogledala, optimizirana za univerzalno uporabo v prostorih in na prostem, so izdelana iz mehansko odpornega in nelomljivega akrilnega stekla, nerjavnega jekla ali stekla sekurit ter so s posebnim nosilcem zavarovana pred orkanskim vetrom (certifikat za obremenitve zaradi vetra). Toplotno aktivni materiali pozimi ščitijo pred rošenjem in zamrznitvijo.Kateri predpisi urejajo uporabo prometnih in varnostnih ogledal?Nemška tehnična pravila za delovna mesta (ASR) določajo, da so varnostna in opazovalna ogledala del opreme za varne prometne poti – zlasti v slabo preglednih križiščih. Kljub temu je v pravilih ASR jasno navedeno, da samo varnostna ogledala niso dovolj. Vedno so potrebne dodatne zapore in oznake, ki opozarjajo na morebitne nevarnosti in možnost nesreče na določenem območju.Več varnostnih ogledal v ponudbi podjetja kaiserkraftPoleg prometnih ali cestnih ogledal boste pri podjetju kaiserkraft našli tudi številne druge modele, ki povečujejo preglednost v različnih okoliščinah in na različnih območjih:  • Majhna, rahlo izbočena kontrolna ogledala za boljši pregled nad tekočimi trakovi, stroji ali loputami

  • Ogledala z učinkom povečave za nadzor nad proizvodnimi linijami

  • Panoramska ogledala za stropno ali stensko namestitev za 360-stopinjski pregled nad območjem

  • Širokokotna ali konveksna ogledala za prikaz širokega območja brez popačenja na različnih delovnih območjih

  • Univerzalna, rahlo izbočena ogledala za večje površine


Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Držala za orodje | Škatle za orodje | Valjčni rezalniki | Zbiralniki odpadkov in pepelniki Justrite | Stojala za kolesa EUROKRAFT