Znamka
Tip izdelka
Višina [mm]
130
130
1000
1000
-

Prometna ogledala, varnostna ogledala

Zrcalce, zrcalce na steni … danes ni več vprašanje, katera je najlepša, temveč, katero ogledalo je primerno. Če so namreč naša prometna ogledala nameščena na ustreznih mestih, zagotavljajo boljšo preglednost in večjo varnost. Uporabljate jih lahko na tovarniških zemljiščih ali v dvoranah obrata, na prometnih poteh, dovozih ali v podvozih.

V kategoriji Prometna ogledala, varnostna ogledala boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: EUROKRAFTpro.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 41
Pogled:

Prometna ogledala in varnostna ogledala: vidim nekaj, kar vidiš tudi tiAli imate prosto pot ali pa vam grozi trk, ni vedno povsem očitno, ko se znajdete na slabo preglednih izvozih ali na živahnih območjih obrata. Vsaj dokler ne namestite prometnih ogledal, s katerimi bo loterija postala precej jasnejša – in to ne samo na prostem.Ali obstajajo predpisi za uporabo prometnih ogledal?Ko gre za uporabo ogledal za varnost v obratu (in zunaj njega), si zakonodajni organi niso povsem enotni. Zanimivo je, da ogledala ne spadajo med prometne znake, kot jih opredeljuje zakonodaja o cestnem prometu. Pri tem je izjema Avstrija. Ta točka bi lahko bila pomembna vsaj pri razpravah z zavarovalnico.Po drugi strani pa nemška tehnična pravila za delovna mesta (ASR) določajo, da ogledala vsekakor spadajo med opremo za izboljšanje varnosti prometnih poti – zlasti so omenjena težko pregledna križišča ali ozka grla.Vsekakor so tudi ta pravila jasna: varnostna ogledala sama ne zadostujejo. Za opozarjanje na morebitne nevarnosti in tveganja nezgode na določenem območju so vedno potrebne dodatne zapore in oznake .Katera prometna ogledala obstajajo?Načeloma boste prometna ogledala pri KAISER+KRAFT najprej prepoznali po značilni rdeče-beli varnostni oznaki, ki ima poleg vzbujanja pozornosti še dodatno funkcijo: zagotavlja, da vsakdo opazi ogledalo – in s tem nevarno mesto. Poleg tega ta oznaka nakazuje, da gre za ogledalo, ki okolico prikazuje na prav poseben način. Ta prikaz se razlikuje glede na izdelek:  • Različne velikosti in oblike ogledal zagotavljajo različno velika območja, ki jih odsevajo. Tako lahko sami obvladujete, na kaj naj varnostno ogledalo opozarja oz. katero območje mora odsevati za izboljšanje pozornosti. Pri tem velja, da je treba izbrati čim večje ogledalo, saj večje ogledalo bolje prikazuje okolico in izboljša vidljivost.


  • Različne razdalje opazovanja (v neposrednem sorazmerju z velikostjo in obliko) določajo mesto namestitve in usmeritev prometnega ogledala. Ti podatki so zgolj referenčne vrednosti. Če je vaša točka opazovanja zunaj teh vrednosti, v ogledalu kljub temu vidite potrebno, vendar je odsev manjši.


Prometna ogledala, optimizirana za vsestransko notranjo in zunanjo uporabo, so poleg tega izdelana iz proti udarcem odpornega, nezlomljivega materiala ter so s posebnim nosilcem zaščitena celo pred orkanskim vetrom (s certifikatom za obremenitve zaradi vetra). Poleg tega se njihova funkcionalnost ne zmanjša niti pozimi.Katera ogledala so primerna za zimo?Običajno steklo za ogledala se nikakor ne bi obneslo pri nizkih temperaturah ali velikih temperaturnih nihanjih in bi bilo torej povsem neprimerno za naša varnostna in prometna ogledala. Z nezlomljivim akrilnim steklom, nerjavnim jeklom ali steklom sekurit je izvedba bistveno primernejša. Materiali sami ogledala še ne ščitijo pred rošenjem ali zamrznitvijo, so pa naša številna ogledala odporna tudi proti tem pojavom, saj so izdelana iz toplotno aktivnih materialov ali pa jih je mogoče celo ogrevati. Kateri model je najprimernejši za vašo lokacijo, vam bomo radi pojasnili osebno po telefonu.

Katera varnostna ogledala obstajajo?Zgolj prometna ogledala še ne predstavljajo naše celotne ponudbe ogledal KAISER+KRAFT. Tukaj boste našli tudi številne modele, ki izboljšujejo vidljivost v različnih okoliščinah in na različnih območjih:  • Majhna, rahlo izbočena kontrolna ogledala za boljši pregled nad tekočimi trakovi, stroji ali loputami

  • Ogledala z učinkom povečave za nadzor nad proizvodnimi linijami

  • Panoramska ogledala za stropno ali stensko namestitev za 360-stopinjski pregled nad območjem

  • Širokokotna ogledala za prikaz širokega območja brez popačenja na različnih delovnih območjih

  • Univerzalna, rahlo izbočena ogledala, idealna za večje površine