Črpalke

Pri nevarnih snoveh sta ljudem in okolju pomembni predvsem previdnost in preudarnost. To velja tudi za praznjenje, prelivanje, polnjenje tekočin, kot so kemikalije, kisline ali baze. To delo morajo opraviti profesionalci – na primer naše posebne črpalke, ki skrbijo za največjo varnost pri ravnanju z nevarnimi tekočinami.

V kategoriji Črpalke boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Lutz, Jessberger, PRESSOL, CEMO, eurokraft basic.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 160

Črpalke – električne, na stisnjen zrak in ročneČe želimo hitro in v celoti izprazniti sod, ga prekucnemo. Vsaj v teoriji. V praksi ta način ni niti dovoljen niti priporočljiv. Če je tekočina v sodu nevarna za ljudi in okolje, so črpalke podjetja kaiserkraft boljša rešitev. Z njimi poteka pretakanje in praznjenje iz kanistrov, sodov ali cistern ne le zanesljivo, ampak tudi udobno.Zakaj so črpalke potrebneNekatere snovi in spojine so že v majhnih količinah nevarne za okolico. Zato sta skladiščenje v ustreznih posodah za nevarne snovi in zaščita s prestreznimi kadicami zakonsko predpisana. Tudi za pretakanje in polnjenje veljajo stroga določila. Naše črpalke izpolnjujejo trenutne varnostne standarde in zanesljivo preprečujejo kapljanje. Pogoj za to je, da izberete pravo črpalko. Pri tem vam bomo z veseljem pomagali.Tako boste našli pravo črpalkoAli ob besedi „črpanje'' pomislite na garaško delo? Od takšnega razmišljanja se lahko zdaj poslovite. Naše komplete električnih črpalk preprosto priključite in jih zaženete s pritiskom gumba. Vse ostalo se zgodi samo od sebe. Ni vam treba dolgo čakati. To zagotavlja večja količina črpanja z 80 l na minuto. Vse poteka tako enostavno, kot se sliši.Pomembno je, da je črpalka zasnovana za tekočino, ki jo želite črpati. V naši trgovini boste našli črpalke za:


  • kemikalije, kisline in baze

  • dizelsko gorivo in kurilno olje

  • redko tekoče baze, natrijev hidroksid, kalijev hidroksid, amoniakovo vodo, mravljinčjo kislino, ocetno kislino

  • redko tekoča olja in dizelsko gorivo

  • tekočine na vodni osnovi, maziva in mineralna olja


S funkcijo filtriranja lahko v naši trgovini omejite iskanje. Enako velja za izvedbo črpalke. Pomembno je, da ta sodi k posodi.

Zato pri črpalkah razlikujemo med:
  • črpalkami za majhne posode

  • črpalkami za sode

  • črpalkami za vsebnike


Za majhne posode in priložnostno uporabo lahko izberete ročne črpalke. Tudi te so na voljo pri podjetju kaiserkraft enako kot števec pretoka za natančno polnjenje. Če želite več informacij, si preberite naše nasvete za nakupovanje „Informacije o pravilnem in varnem točenju z ročnimi črpalkami''.Vse je odvisno od teh lastnostiKo najdete črpalko, ki je primerna za zadevno posodo in tekočino, ki je v posodi, si na hitro oglejte še njene podrobnosti, na primer potopno globino. Ta je vedno prilagojena posodi (majhna posoda, sod, zbiralnik) in mora biti malo večja od same posode, ki jo želite izprazniti. Poleg tega se naše črpalke razlikujejo po zmogljivosti in količini pretoka. Če želite iztočiti tekočine z visoko gostoto in viskoznostjo, se odločite za visoko zmogljivo črpalko.Ali niste prepričani v svojo odločitev? Vprašajte nas. Z veseljem vam bomo pomagali poiskati popolno črpalko. Enako velja tudi za preostalo dodatno opremo za delo z nevarnimi snovmi, kot so rezervoarji in vsebniki za varno skladiščenje, transportne posode in dodatna oprema za delo s sodi.