Kabelske vezice, vrvice

S kabelskimi vezicami, vrvicami in gumicami poskrbite za urejenost, prihranite transportni material ter hitro in preprosto zavarujete ali ovijete blago. Odkrijte našo ponudbo ali berite dalje za več informacij!

Vaši filtri
Tip izdelka
Trajnostnost
Dolžina

Kabelske vezice in vrvice: preprečite zapletanje kablovKabelske vezice, vrvice in gumice so praktični pripomočki proti neredu, težavam pri prevozu ali izzivom pri pošiljanju. Prav tako vam prihranijo dolgotrajno razpletanje kablov ali večno iskanje majhnih delov. Nobenega dvoma: kabelske vezice, gumice in vrvice je treba imeti vedno na zalogi!Za kaj se uporabljajo kabelske vezice in vrvice?Za zapiranje in označevanje pogosto potrebujete le nekaj pripomočkov: kabelske vezice in vrvice povezujejo, zapirajo in razvrščajo izdelke vseh vrst – od vreče za odpadke do vrečke za majhne dele, na primer takšne z zapiralom. So priročna alternativa lepilnim in pakirnim trakovom, primerna tudi za večkratno uporabo, nanje pa lahko pritrdite napise, oznake in etikete.Kabelske vezice in vrvice se uporabljajo tudi pri montaži, na primer za začasne zapore ali pritrditve. O gumicah pa sploh ni treba razlagati. Vedno so pri roki, ne le v skladišču ali delavnici, temveč tudi v pisarni in administraciji, v gospodinjstvu in prostem času.Ali so kabelske vezice primerne za večkratno uporabo?Kabelske vezice so izdelane kot zapiralo iz umetne mase z blokirnim sistemom za enkratno uporabo ali kot različica za večkratno uporabo:  1. Blokirni sistem v skladu s standardom DIN je priporočljiv na primer za povezovanje in pritrjevanje električnih kablov oziroma poskrbi za večjo varnost in urejenost pri pošiljanju.

  2. Kabelske vezice za večkratno uporabo so okolju prijaznejše, vendar niso tako trdne kot tiste za enkratno uporabo. Idealne so za povezovanje električnih kablov na gospodinjskih aparatih in podobnega ali za zapiranje vseh vrst vrečk.


Kako pritrditi kabelsko vezico?Preko očesca napeljite zanko in jo zategnite – to je vse, kar morate vedeti o kabelski vezici. Pri različicah za enkratno uporabo morate pred zategovanjem ugotoviti, na katerem mestu mora biti vezica pritrjena in kakšna dolžina je ustrezna. Daljša kot je vezica, bolje in varneje jo lahko zategnete.Zelo pomembno: če je mogoče, ne odrežite prekratkih koncev, da bo zagotovljena trdna povezava.Za kaj se uporabljajo vrvice?Z vrvicami zavežemo škatle in pakete. Vrvice iz sintetičnih vlaken so še posebej odporne na trganje in zdržijo natezno silo do 100 kilogramov. Lahka naravna vlakna imajo odpornost do 20 kilogramov. Prednost vrvic je odlična kombinacija poljubne dolžine in prilagodljivosti pri uporabi, čeprav jih je treba dobro zavozlati, da uspešno opravljajo svoje delo.Z veseljem vam podamo nekaj nasvetov za pravilno pakiranje. Vse drugo pa vam pojasnimo osebno. Preprosto stopite v stik z nami.