Letve s kolesci

Z valjčnimi letvami lahko izboljšate interno logistiko. Potrebujete rešitev za različno transportno blago in načine uporabe? Ponujamo valjčne letve za transport paketov in palet ter za razširitev proizvodnih naprav.

Vaši filtri
Tip izdelka
Trajnostnost
Dolžina
Ustrezno
Število izdelkov: 23

Valjčne letve: FIFO? LIFO? V vsakem primeru zelo učinkovito!V vseh skladiščih, ne glede na njihovo velikost, sta najpomembnejša odlična organizacija in enostavno upravljanje skladišča. Vaša odločitev je, ali boste izbrali metodo FIFO ali LIFO (first-in-first-out ali last-in-first-out). Na splošno velja, da si je treba olajšati delo! Prav zato se številni kupci odločijo za naše valjčne letve.Kakšne prednosti imajo valjčne letve kot sestavni del transportnega sistema?Podobno kot drugi izdelki transportne tehnologije, ki delujejo na težnost, so tudi valjčne letve idealne povsod, kjer želite dovajati ali izločati izdelke. To velja predvsem v skladiščih, pa tudi proizvodnih halah in delavnicah.Valjčne letve lahko namestite v poljubnih razmakih, pri čemer se odlično prilagodijo konkretnemu transportnemu blagu in prostorskim razmeram. Zato so na primer nepogrešljive za enostavno odlaganje ali jemanje palet s skladiščne površine v pretočnih skladiščih.Letve so najučinkovitejše predvsem v pretočnih regalih, kjer zaposlenim olajšajo nalaganje, komisioniranje in s tem celotno upravljanje skladišča.Če blago zaradi rahlega naklona na regalni polici samo zdrsne naprej, ga imate vedno pri roki, ni se vam treba naprezati, obenem pa tudi takoj vidite, kje gredo zaloge počasi h koncu.Zato strokovnjaki valjčne letve vedno povezujejo z metodama FIFO in LIFO. Letve pa so nepogrešljive tudi takrat, ko delovna mesta individualno povežete ali želite poskrbeti za ergonomsko dovajanje materiala pri delu.Na tak ali drugačen način bo imel vsak postopek notranje logistike korist, če obstoječo opremo za transport in skladiščenje dopolnite z valjčnimi letvami:  • Krajši skladiščni postopki, komisioniranje ali montažni procesi

  • Odlična razpoložljivost izdelkov zaradi drsenja naprej v regalih in nezahtevno jemanje težkih predmetov s polic

  • Manj napora pri komisioniranju in preprečevanje napak

  • Večja produktivnost zaradi enostavnega ločevanja med nalaganjem in jemanjem stvari v pretočnem skladišču

  • Boljši izkoristek prostora in organizacija poti v skladišču in proizvodnji


Kako izbrati ustrezno valjčno letev?Kakor je pri podjetju kaiserkraft običajno, lahko tudi valjčne letve vedno izberete skladno z vrsto blaga, ki ga uporabljate.Letve načeloma delimo na različice s cilindričnimi valji iz umetne mase in jekla. Umetna masa ima zelo gladek tek, je tiha in se zaradi kakovostne obdelave zelo natančno vrti. Odlična je predvsem v pretočnih regalih ali pri dovajanju in izločanju lažjih predmetov.Jekleni valji so glede na izvedbo in nosilnost primerni za izdelke z večjo težo. Uporabljajo se tako v regalih kot tudi za gladko premikanje velikih palet ali delov strojev po tleh.Obe različici lahko zmogljivost pri odjemu v skladišču ali proizvodni hali izboljšata celo za petkrat v primerjavi s klasičnimi regali s policami. To je vrednost, ki je zelo opazna pri organiziranju postopkov.Katero blago je mogoče transportirati na valjčnih letvah?Najpomembnejši pogoj za vse sisteme za neprekinjen transport s pogonom na težnost je vedno ta, da mora dno transportnega blaga plosko ležati na valjih, mere blaga pa morajo biti usklajene z njimi.Pri letvah je pomembna predvsem teža, saj je tekalno širino mogoče individualno prilagoditi. Vseeno pa morate upoštevati, da se največja nosilnost enega tekočega metra valjčne letve večinoma nanaša na razmak 0,5 m med posameznimi letvami.Pri naročanju poleg tega ne smete pozabiti na ustrezno dodatno opremo. Če ima površina rahel naklon, potrebujete končni element. Po želji vam dostavimo tudi ustrezne montažne komplete. Če imate še kakšno vprašanje, se obrnite na nas.