Zapiranje, označevanje

Z občutljivim blagom je treba biti previden. Z oznakami za kartonaste škatle jasno pokažete, da je treba s paketi ravnati previdno. Naši materiali za zapiranje, kot so lepilni in pakirni trakovi, kabelske vezice in vrvice ter spenjači, zagotavljajo, da so vaši paketi vedno dobro zaprti, vsebina pa varna.

Zapiranje in označevanje kartonastih škatel: pošiljanje paketov kot v rokavicahV logistiki pošiljanja se morajo stvari odvijati hitro. Vseeno pa se nekaterih paketov ne sme metati, nagibati ali nalagati enega na drugega. Raje tudi ne računajte s tem, da bodo dostavne službe previdno ravnale z njimi. Zapirala in oznake za kartonaste škatle zagotavljajo, da bo blago prispelo do prejemnika tako, kot je zapustilo tovarno.Kako izbrati ustrezno zapiralo za kartonaste škatle?Lepilni in pakirni trakovi so vsestranski pripomočki za zapiranje škatel. Z odvijalniki lepilnih trakov prihranite čas. Pri tem bodite posebej pozorni na lastnosti lepila in debeline trakov:  • Če bodo vaše pošiljke potovale skozi več klimatskih območij ali bodo dolgo časa na poti, uporabite lepilne trakove z močnim lepilom in izjemno stabilno vezavo.

  • Lahke kartonaste škatle s kratko razdaljo pri transportu je mogoče pošiljati tudi z ugodnejšimi različicami in inovacijami, kot je papirnat lepilni trak. Prednost za kupce je, da jih je mogoče zlahka ločiti od škatle, tako da je le-te mogoče ponovno uporabiti.

  • Če želite poskrbeti, da bo vaša pošiljka med transportom varna, so trakovi za mokro lepljenje praktična alternativa plombam in pečatom. Ti trakovi se nanesejo mokri in jih ni mogoče odstraniti brez poškodb – tako lahko kupec takoj vidi, ali je kdo poskusil odpreti paket.


Spenjači so idealni pripomočki za zapiranje kartonastih škatel in pritrjevanje oznak na velike pošiljke, lesene zaboje, ovite s trakovi itd. Sponke bodo debele kartonaste škatle povezale trdneje kot kateri koli pakirni trak.Varilne naprave za folijo in naprave za zapiranje kartonaste embalaže so praktične tako za vrečke za majhne dele kot tudi za samodejno zapiranje kartonastih škatel pri veliki količini pošiljk.Kabelske vezice in vrvice so manj primerne za zunanjo embalažo, bolj pa za red in varnost v škatli. Zapirajo majhne posode, zavarujejo kable pred zapletanjem itd.Žepi za dobavnice in žepi za dokumente zagotavljajo, da računov, dobavnic in drugih pomembnih dokumentov ne boste pomotoma zavrgli. Izbirate lahko med našo široko in trajnostno ponudbo potiskanih žepov za spremne dokumente, samolepilnih prozornih žepov za dobavnice ter neprozornih oziroma vodoodpornih žepov za dokumente.Na kaj je treba paziti pri označevanju kartonastih škatel?Označevanje kartonastih škatel ima dve nalogi: jasno mora identificirati prejemnika na strojno berljiv način in zagotoviti pomembne informacije o ravnanju s paketom. Pri izbiri in nameščanju posebnih oznak in etiket je treba upoštevati številne dejavnike. Najpomembnejši so:  • Vsebina paketa

  • Transportna pot (kopenska, zračna, morska)

  • Strojna berljivost pri dostavni službi

  • Odpornost proti poškodbam in posegom kot zavarovanje za stranko

  • Mednarodni predpisi in zakoni


Na splošno morate biti pri označevanju škatle pozorni na to, da je razvidno na prvi pogled. Vse nalepke in oznake morajo biti jasne in razumljive, ne smejo si nasprotovati in morajo biti nameščene na določenih mestih na paketu. Preberite tudi naše nasvete o pravilnem pakiranju.Če imate dodatna vprašanja o zapiranju in označevanju kartonastih škatel, se obrnite na nas.