Polnilna infrastruktura

Kako poskrbimo, da je e-mobilnost v podjetju zares uspešna? Potrebna je strukturirano načrtovana in premišljeno izvedena polnilna infrastruktura za motorna vozila, e-kolesa in e-skiroje!

Vaši filtri
Tip izdelka
Jakost toka
Ustrezno
Število izdelkov: 24

Polnilna infrastruktura v podjetju: napolnite se z novo energijo za trajnostni uspeh!E-mobilnost ni spremenila le našega razmišljanja o prevozu, temveč tudi način polnjenja z gorivom. S polnilno infrastrukturo za električna vozila vzpostavite lastno mrežo polnilnic, ki zmore več, kot le poskrbeti za premikanje vozil.
Kaj je polnilna infrastruktura?Polnilna infrastruktura omogoča polnjenje električnih vozil in transportnih naprav. Glede na vrsto pogona jo sestavljajo polnilna mesta z izmeničnim ali enosmernim tokom, ki so stacionarna ali priključena neposredno na vtičnico.Vrsto, razporeditev in število polnilnih mest je treba skrbno načrtovati in povezati v mrežo glede na vozila v uporabi, zato je treba načeloma tudi temeljito prenoviti upravljanje energije in goriva. To sprva sicer pomeni večje naložbe, vendar je polnilna infrastruktura upravičena do subvencij in dolgoročno se tej spremembi ne bo mogoče izogniti, saj prihodnost pripada električnemu motorju.
Kaj je pametna polnilna infrastruktura?E-mobilnost je revolucionarna na področju okoljske bilance in odpira tudi povsem nove možnosti mreženja za optimizacijo procesov. Pametno polnilno infrastrukturo je mogoče upravljati na daljavo s pomočjo mobilnih naprav, z inteligentnim upravljanjem polnjenja pa lahko izravnava konice v električnem omrežju. Poleg tega imate s pametnimi polnilnimi mesti vedno pregled nad vsemi podatki o porabi in času ter jih lahko neposredno optimizirate s programsko opremo za upravljanje goriva.
Katere so prednosti in slabosti mobilnih in stacionarnih polnilnih postaj?Stacionarne polnilne postaje zagotavljajo moč in stalnost, ki ju potrebujete za polnjenje avtomobilov in gospodarskih vozil. Zato so hrbtenica polnilne infrastrukture podjetja in morajo biti v ospredju pri načrtovanju.Mobilne polnilne postaje so kompaktnejše, cenejše in uporabniki jih lahko priklopijo neposredno v standardne vtičnice. Njihova zmogljivost je omejena, vendar zadostuje za transportne naprave za uporabo v podjetju, kot so službena kolesa. Niso pa primerne za osebna vozila, čeprav obstajajo različice, ki lahko kot prenosne baterije iz motorja na cesti izvlečejo nekaj kilometrov več.Pametna polnilna infrastruktura načeloma temelji na kombinaciji obeh različic. Poleg tega morate upoštevati, da službena vozila z e-motorji zahtevajo tudi polnilno infrastrukturo na domovih vaših zaposlenih, odvisno od pogodbe o njihovi uporabi.