Dleta

Za rezanje in obdelavo: dleta uporabljamo za oblikovanje obdelovancev. Prav tako so praktični pripomočki pri obnovah, saj ustvarijo potreben vzvod. V spletni trgovini kaiserkraft dobite različne vrste dlet, od ploščatih do koničastih in zidarskih.

V kategoriji Dleta boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: KS Tools.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Dolžina

Dleto: nepogrešljiva klasikaDleta z veliko natančnostjo oblikujejo les, kamen in druge materiale. To klasično ročno orodje lahko uporabljamo na različne načine. Naj gre za koničasta ali zidarska dleta, ploščata dleta ali točkala: rezalne robove in konice ročnega orodja je mogoče tudi ponovno nabrusiti, zato so primerna za dolgotrajno profesionalno uporabo. Pomembno je, da orodje po ostrenju utrdimo, da zagotovimo njegovo funkcionalnost.Kdaj se uporablja katera vrsta dleta?Ime dleta opisuje njegovo obliko ali področje uporabe. Koničasto dleto ima na primer ostro konico. Ustvari veliko točkovno silo prodiranja, kadar želimo obdelati ali odstraniti različne materiale. Ploščato dleto pa ima ploski rezalni rob, ki omogoča natančen nadzor lomnih robov.Dleta za fuge in zidarska dleta se imenujejo tako, ker imajo robove, ki se natančno prilegajo ozkim režam in špranjam. Z njimi lahko brez poškodb odstranimo opeke. Z dletom za ploščice lahko pri prenovi sanitarnih prostorov ali kuhinj pridemo pod spodnjo stran stenske obloge. Točkala pa so nepogrešljivi pomočniki, kadar želimo vstaviti ali izriniti različne povezovalne elemente.Dleta z zapognjeno glavo so nepogrešljiva pri obdelavi karoserij za ločevanje zvarov. Zaradi oblike lahko s kladivom in dletom ločimo zvare, ne da bi poškodovali okoliški material. Ponudbo dopolnjujejo prebijači za prebijanje različnih oblik v materiale. Od okroglih lukenj do izrezov v obliki ročajev – s tem praktičnim orodjem nam bo hitro uspelo.Kompleti dlet: za popolno opremoKompleti dlet so praktični za vsakodnevno uporabo. Sestavljeni so iz dlet iste vrste, vendar z različnimi premeri kanalov. Kombinirani kompleti pa ponujajo ploščata in koničasta dleta ter druge običajne oblike. To pomeni, da imamo vedno pri roki ustrezno dleto, ne glede na to, ali želimo obdelovati les, kamen ali druge materiale.Potrebujete pomoč pri izbiri ustreznih dlet ali imate vprašanja o določenem izdelku? Potem stopite v stik z nami. Naši svetovalci vam bodo z veseljem osebno pomagali.
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Škatle za majhne dele | Regali s policami | Škatle za orodje | Zaboji KLT | Podloge za delovna mesta | Varilne naprave | Prečke | Polnilni material