Pregrajevanje in označevanje

Varna razmejitev: zaporni sistemi pomagajo pri označevanju nevarnih con, prometnih poti ali določenih delovnih območij. Opozarjajo na morebitne nevarnosti ali nepooblaščenim osebam preprečujejo dostop do določenih območij. Od trakov za označevanje zaprtih območij do varnostnih pregrad – odkrijte ponudbo v spletni trgovini kaiserkraft. Tako boste zagotovili varnost na celotnem območju podjetja.

Pregrajevanje in označevanje – da lažje najdete pravo pot!Pozor! Stop! Ni prehoda! Seveda lahko poskušate svojim zaposlenim in obiskovalcem z besedami posredovati vsa pravila obnašanja, ki skrbijo za varnost in nemoten potek. Lahko pa zaupate jasnemu vizualnemu pomenu zapor in oznak. Ti elementi konec koncev oddajajo veliko bolj razumljiva sporočila kot besede.Na katerih področjih v podjetju so zapore in oznake nepogrešljive?Načeloma povsod. Zapora ali oznaka je vsekakor pomembna tam, kjer se pri delu srečujejo ljudje in stroji. Če želite usmerjati, voditi in zavarovati osebe ali procese oziroma dati na razpolago določene informacije, se na prvem mestu odločite za vizualna sredstva. To se nanaša na celotno področje izdelkov za proizvodnjo:  • V skladiščih ali na transportnih področjih bodo zapore in oznake poskrbele za varnost pešcev, transportnih vozil in skladiščnih površin.


  • Na ozemlju podjetja lahko s povoznimi opozorilnimi ovirami, zapornicami in označevalno barvo omejite dostop, uredite promet in brez besed označite parkirna mesta.


  • V zgradbah pa tablice za vrata in table z navodili poskrbijo za usmerjanje obiskovalcev in zaposlenih.


  • Tudi v pisarnah in pri celotni logistiki so nalepke in podobni dodatki najenostavnejši način, s katerim boste hitro našli stvari in izdelke ter jih prinesli na želeno mesto.Pomembno pa je, da oznake in zapore redno obnavljate – še posebej po koncu zime. To bo naredilo dober vtis in poleg tega zagotovilo, da bodo signali vedno dobro vidni in razumljivi.Katere zapore in oznake naj uporabim?Ne glede na področje v podjetju je pri pregrajevanju in označevanju vedno treba upoštevati, kateri od štirih dejavnikov (usmerjanje, vodenje, zavarovanje, informiranje) je v ospredju. Pri realizaciji upoštevajte naslednje: če si znaki ali napotki nasprotujejo, ste jih namestili preveč.Oznake ali ustrezni izdelki so nujno potrebni tam, kjer obstajajo določena tveganja glede varnosti:  • S kabelskimi mostiči preprečite spotikanje in poškodbe naprav pri vožnji čez kable. Istočasno opozorite voznika ali pešca, naj se premika bolj previdno.


  • Zaščita pred trki je pomembna povsod, kjer bi trki povzročili določene posledice za stroje, opremo, ljudi in vozila.


  • Eden najnovejših izdelkov na trgu je gibljiva zaščita pred trki, ki se po trku vrne v prvotno stanje in tako opazno zmanjša stroške za vzdrževanje varnostnih priprav.Nasvet: z rdeče-belimi zaporami ali oznakami označite občasna nevarna mesta, z izdelki rumeno-črne barve pa stalna nevarna mesta.Kateri predpisi veljajo za zapore in oznake?Za delodajalce je pomembno, da upoštevajo predpise za

varnost v podjetju, ki se nanašajo na zapore in oznake

. Mednje spadajo na primer Zakon o pravilih cestnega prometa in pravila za delovna mesta, ki vsebujejo tudi namestitev pomembnih opozorilnih napisov. Pred nakupom se natančno pozanimajte, kaj vam še manjka.Kako vam lahko pomagamo?Če iščete preprosta namizna stojala ali dovršene sisteme za zaščito pred trki, se obrnite na nas, ker ponujamo vse potrebno za pregrajevanje in označevanje. Poleg elementov za fiksno pritrditev boste pri nas našli tudi veliko izbiro opozorilnih in zapornih trakov za začasno uporabo.


Obrnite se na nas in poskrbite, da boste v prihodnje brez nepotrebnih besed prikazali, kje so najvarnejše poti v vašem podjetju.