Kolesa

Kolo je enako kolesu? Ni res: poliamidno kolo, kolo iz PU ali kolo iz polne gume, pnevmatika iz jeklene pločevine, poliamidna pnevmatika ali pnevmatika iz umetne mase − na tej strani boste zagotovo našli takšno kolo, kot ga iščete. In če ne veste, kako naprej, nas preprosto pokličite in z veseljem vam bomo pomagali!

V kategoriji Kolesa boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Proroll, Wicke, TENTE, eurokraft basic, Wagner.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 79

Pri kolesih ni treba izumljati tople vode, lahko pa jih izboljšamoKolesa so v podjetju nepogrešljiva, ko je treba kaj transportirati. Tega najpomembnejšega izuma človeštva vsekakor ni treba odkrivati na novo. Naša ponudba pa dokazuje, da boste z ustreznimi podrobnostmi poskrbeli za še bolj tekoče delo v podjetju.Kako se kolesa razlikujejo med seboj?Kolesa in kolesca se razlikujejo po svoji zgradbi. Nekatera so izdelana kot sklop kolesa in ohišja z določenim pritrdilnim elementom, druga pa so pritrjena neposredno na os.Kolesa omogočajo enostavno, udobno in varno premikanje z dvižnimi vozički ter drugimi transportnimi napravami in vozički. Zato morajo zdržati določene obremenitve ter biti usklajena s talnimi oblogami in delovnim okoljem.To jim omogoča kombinacija štirih nepogrešljivih dejavnikov: • Plašč/obloga iz materiala, primernega za določeno vrsto tal in delovno okolje

 • Platišča iz ustreznega materiala za optimizacijo nosilnosti/obremenitve

 • Premer, širina koles ipd., ki se ujema s transportno napravo

 • Izvedba in kakovost krogličnih, valjčnih ali drsnih ležajev


Odvisno od kombinacije teh dejavnikov imajo kolesa iz naše ponudbe eno ali več prednosti, ki smo jih predstavili s pomočjo piktogramov. Pomembne lastnosti so: • Majhen kotalni upor

 • Uporaba na večini vrsti tal ne povzroča obrabe in sledi na tleh

 • Majhna obraba materiala

 • Visoka nosilnost pri majhni velikosti


Na strani z izdelki so vedno prikazane tudi podrobnosti glede lastnosti tal in primernosti določenih koles.Kateri materiali so priporočljivi za kolesa?Material koles določa lastnosti teka in udobje: • Polna guma je med najbolj priljubljenimi materiali, saj omogoča miren in tih tek, se relativno dobro prilagaja in je cenovno ugodna. Njena obremenljivost pa je omejena. Drugače je pri dvokomponentnih kolesih iz polne gume, ki tečejo mehkeje, vseeno pa imajo majhen kotalni upor.

 • Poliamid ali najlon se uporablja za kolesne plašče in platišča takrat, ko potrebujete material, ki je posebej odporen proti udarcem, kemikalijam in obrabi. Nosilnost je velika tudi pri majhnih kolesih, kolo pa zdrži velika temperaturna nihanja.

 • Poliuretan se ne obrablja, zato je odlična obloga koles pri občutljivih tleh. Glede na izvedbo ima dobro odpornost proti temperaturam in kemikalijam. Poleg tega omogoča gladek in tih tek.

 • Ko pa so pogoji uporabe bolj zahtevni, so prva izbira kolesa iz sive litine, saj so izjemno robustna in skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. Takšna kolesa pa niso prijazna do občutljivih tal niti tiha.


V nasvetih za nakup koles najdete več informacij in podrobnosti glede izbire ustreznega izdelka.Ali sme vsak zaposleni zamenjati kolesa?Če za transportno pripravo ali voziček ne veljajo drugačni varnostni predpisi, smejo vsi zaposleni zamenjati kolesa. Za namestitev in odstranitev koles ne potrebujete posebnih navodil. Pomembno je samo, da po zamenjavi še enkrat preverite delovanje vozička, preden ga začnete ponovno uporabljati.Če imate še kakšna vprašanja o naši ponudbi ali potrebujete posebne izvedbe, se obrnite na nas.