Posebne oznake

Trajno in zanesljivo označevanje: za občutljivo blago in varnost v podjetju uporabite naše opozorilne lepilne trakove, etikete, indikatorje vlage in druge indikatorje: posebne oznake za pošiljanje in podjetje lahko udobno naročite v naši spletni trgovini.

V kategoriji Posebne oznake boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft basic, tesa.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost

Posebne oznake: varnostna opozorila, ki jih nalepite ali odvijetePosebne oznake so nepogrešljive pri transportu občutljivega blaga in za varnost v podjetju. Na tleh, kartonastih škatlah, pred prehodi ali na nevarnem blagu: z opozorilnimi trakovi in etiketami jasno pokažete, kaj je treba storiti – in česa ne. Z opozorilnimi trakovi ali varnostnimi lepilnimi trakovi v rdeče-beli ali črno-rumeni barvi na primer označite vire nevarnosti. S potiskanimi opozorilnimi lepilnimi trakovi jasno poveste, na kaj je treba biti pozoren med transportom: napis Občutljivo blago ali Pozor, steklo označuje, da je v transportni škatli lomljivo blago. Indikatorji vlažnosti zanesljivo prikazujejo vlažnost v embalaži. Posebni indikatorji za temperaturo pa na primer dajejo informacije o upoštevanju ustrezne temperature med prevozom v hladni verigi.Katere opozorilne oznake in varnostni trakovi obstajajo?Naše posebne oznake z razlogom spadajo v višjo kategorijo zapiranja in označevanja. Samolepilni opozorilni trakovi in etikete imajo namreč pogosto dvojno funkcijo: na primer zaprejo škatle ali pakete ter hkrati označujejo varnostne ukrepe in pravila za ravnanje. Podobno velja za varnostne trakove za pregrajevanje ali označevanje: prikazujejo ali zapirajo pot in hkrati navajajo razlog za to. Naša ponudba obsega naslednje: • Indikatorji: indikatorji vlage, udarcev in prevračanja so zavarovanje za prejemnika občutljivega blaga. Če indikatorji prikazujejo opozorilo ali poseg, paketa ne sme sprejeti. Indikatorji temperature zagotavljajo upoštevanje zahtev pri logistiki hladne verige.

 • Opozorilni trak v črni in rumeni barvi označuje stalne ovire in nevarna mesta, kot so stopnice ali robovi.

 • Opozorilni trak v rdeči in beli barvi je predpisan za zaporo pri začasnih ovirah in nevarnih mestih, na primer pri gradbenih jamah ali nevarnih puščanjih.

 • Opozorilni lepilni trakovi s potiskom za prevoz zapečatijo kartonaste škatle in pošiljke ter sporočajo nevarnost loma, prepoved zlaganja, občutljivo elektroniko, katera stran mora biti na vrhu itd. Ti trakovi so na voljo tudi kot trajnostni opozorilni trakovi iz papirja.

 • Opozorilne etikete vsebujejo podobna ali dodatna navodila in jih je mogoče namestiti na vse izdelke in položaje.

 • Varnostnih pečatov ni mogoče odstraniti brez sledi. Pri odstranitvi pustijo jasne oznake na kartonasti in drugi embalaži. Na tak način se upoštevajo garancije proizvajalcev in zagotovi celovitost pošiljk.

 • Nalepke za nevarno blago in predpisane etikete za različne države izpolnjujejo številne varnostne in transportne predpise.


Na kaj je treba paziti pri uporabi opozorilnih trakov?Naj gre za zavarovanje gradbišča, označevanje transportnega blaga ali opremljanje skladišča v skladu s predpisi: zakonsko predpisane oznake morate vedno namestiti, dobro pa je, da poleg tega uporabite tudi oznake, ki so v pomoč. Vedno predvidevajte, da ljudje delajo napake. • Bodite pozorni na jasnost. Različna opozorila – na primer na embalaži – si ne smejo nasprotovati niti jih ne sme biti preveč po nepotrebnem. Več kot je uporabljenih oznak, večja je verjetnost, da jih bodo ignorirali.

 • Ne zanašajte se le na opozorila in etikete. Blago v embalaži napolnite, obdajte in zaščitite tako, kot da pričakujete najhujše. Po potrebi uporabite plombe in pečate.

 • Pri posebej občutljivih pošiljkah vnaprej obvestite prejemnika o varnostnih ukrepih in o tem, na kaj mora biti pozoren. Tako se boste izognili kasnejšim sporom.

 • Poučite svoje osebje o kodah opozorilnih trakov, simbolih, nalepkah in posledičnem ravnanju. Tako se boste zaščitili pred odškodninskimi zahtevki in povečali ozaveščenost osebja.


Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. Preprosto stopite v stik z nami.