Znamka
Barva
Izvedba naslonov za roke

Vrtljivi pisarniški stoli

Sedite! Sedite pokončno! Premikajte se med sedenjem! Sedite zdravo! Z našimi ergonomskimi pisarniškimi stoli boste zlahka izpolnjevali te zahteve. Najbolje, da naše izbrane pisarniške stole najprej preizkusite!

V kategoriji Vrtljivi pisarniški stoli boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Topstar, interstuhl, Dauphin, EUROKRAFTpro, TrendOffice, Prosedia, EUROKRAFTbasic, MAYER.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 128
Pogled:

Pisarniški stoli: zgolj za sedenje? To je mogoče izboljšati!Delo v sedečem položaju je v naši družbi na nek način zakoreninjeno – ne glede na to, ali delate v proizvodnji, storitvenem sektorju ali na področju raziskav. Zato so tudi sedeži za vaše zaposlene vedno pogosteje tema pogovorov. Zakonodajni organi so objavili stroge pogoje in tudi značilnosti ergonomije kažejo na to, kateri pisarniški stoli iz ponudbe podjetja KAISER+KRAFT pridejo v poštev za vas.Kaj moramo upoštevati pri nakupu pisarniškega stola?Odkar je zdravje zaposlenih postalo pogosta tema pogovorov, se je pogled na oblikovanje delovnega mesta nekoliko spremenil: • Pisarniški stoli se ne izbirajo več glede na standarde javnih naročil, ampak posamezno za vsakega zaposlenega.

 • Pisalne mize morajo ustrezno dopolnjevati stol za optimalno držo pri sedenju – in s tem niso več najpomembnejši del opremljanja pisarne.


Za vas smo pripravili smernice za opremo delovnega mesta, ki jih morate kot delodajalec nujno tudi upoštevati. Tukaj boste našli osnovne zahteve, ki bi jih moral optimalno prilagojen vrtljivi stol izpolnjevati.Kateri dejavniki določajo najboljše pisarniške stole?Vse v zvezi s pisarniškim stolom se mora prilagajati zaposlenemu in njegovim telesnim značilnostim. To pomeni, da mora biti stol čim bolj prilagodljiv.Telesna višina v povezavi s težo ima pri tem velik vpliv: • Višji ko je zaposleni, višja morata biti naslonjalo za hrbet in izvlek s plinsko vzmetjo

 • Globina sedenja mora biti določena tako, da so noge vedno pod kotom 90 stopinj glede na tla, medtem ko lahko zadnjica zdrsne do naslonjala

 • Težji ko je zaposleni, bolj razkošno in hkrati trdno mora biti oblazinjenje


Kar se tiče nastavljivosti, so boljši pisarniški stoli, pri katerih je mogoče nastaviti čim več elementov. Vrhunski izdelki nudijo na primer: • nastavljiva naslona za roko za sprostitev ram in hrbtenice

 • nastavljivo hrbtno naslonjalo s prav tako nastavljivo ledveno oporo za področje spodnjega dela hrbtenice

 • sedežni zglob z možnostjo nagiba, vrtenja in fiksiranja za optimalen stik med telesom in stolom tudi pri nagibanju nazaj ali „guganju''


Izbira materiala in barve je v veliki meri odvisna od predhodne podobe pisarne. Vsekakor pa se sedi drugače na blagu ali usnju oz. umetnem usnju. Gladke materiale, kot je usnje, je mogoče preprosto očistiti in delujejo dragoceno, medtem ko blago bolje diha – še posebej z zračnim mrežastim hrbtnim delom.Ne pozabite pa tudi, da se kolesa pisarniških stolov vedno premikajo po trdih ali mehkih talnih oblogah – kdor tukaj kaj zamenja, tvega poškodbe in netekoče premikanje koles.Nadaljnje nasvete najdete na primer v naših nasvetih za ergonomsko sedenje.Kako lahko še dodatno prilagodim pisarniške stole?Ali naši vrtljivi stoli ne ustrezajo povsem vašemu zaposlenemu in pisarniški opremi? Tudi v tem primeru boste pri podjetju KAISER+KRAFT našli posebne rešitve: • Zaščitne talne obloge za imenitne površine tal v pisarnah preprečujejo praske, ki nastanejo zaradi koles na stolih, in olajšajo samo premikanje koles.

 • Nasloni za roko dopolnjujejo vsak pisarniški stol in nudijo pomembno podporo za sprostitev vratu, hrbtenice in ramenskega obroča.

 • Posamezna kolesa na pohištvu popravijo vsak stol na cenovno ugoden način in prilagajajo stol različnim podlagam in sedečim osebam.


Kako pomembne so navidezno nepomembne podrobnosti, izveste v naših nasvetih za nakupovanje za zdravo sedenje in v naših nasvetih za ergonomijo.Sodelujemo izključno s priznanimi proizvajalci, ki so se izkazali za izkušene opremljevalce pisarn in podjetij. Če imate kakršna koli vprašanja glede naše ponudbe, na primer o stolih Interstuhl ali znamki office akktiv, se lahko kadarkoli obrnete na nas.