Transportni pripomočki in vozički ESD

Je na območju ESD vse pod kontrolo? Odlično! Kako pa z razelektritvami kaže pri vaši transportni opremi? Težavo rešujejo transportne naprave in vozički ESD.

V kategoriji Transportni pripomočki in vozički ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: eurokraft pro, Kongamek, HelgeNyberg, RAU, Treston.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 27

Transportne naprave ESD in transportni zaboji ESD – območje EPA za na potNa odlično opremljenem delovnem mestu ESD imate težave z razelektritvami pod nadzorom. Kaj pa če morajo vaše elektronske komponente med delovanjem potovati? Takrat pridejo na vrsto transportne naprave in vozički ESD. Delujejo kot mobilna območja z elektrostatično zaščito in rešujejo številne težave pri prevozu.
Kaj so vozički ESD?Vozički ESD tako kot ustrezno opremljeno delovno mesto ESD v celoti odvajajo statično elektriko in zagotavljajo, da se med prevozom zaradi trenja pri kotaljenju ne nabere naboj, ki bi se spontano sprostil na občutljivi komponenti.Eden najpomembnejših elementov te funkcionalnosti je prevoden premaz na komercialnih jeklenih konstrukcijah. Police imajo prevodno prevleko ali so izdelane iz prevodnega materiala. Laboratorijski vozički ESD imajo za pomikanje naprej vedno kolesa ESD; ta odvajajo naboj zaradi trenja, ki nastane med kotaljenjem.
Za katera področja uporabe so priporočljive transportne naprave ESD?Zaboji na kolesih ESD in vsi drugi transportni vozički ESD ščitijo transportno blago na poti na območje EPA in z njega z vseh strani. Pri tem se osredotočajo na tri značilne dejavnike, ki vplivajo na elektrostatične razelektritve: ljudi, kovinske vodnike in neozemljeno procesno opremo.To ni pomembno le v industriji polprevodnikov ali medicinski tehnologiji. Danes je občutljiva elektronika prisotna v skoraj vsaki industriji. Tudi če vašemu podjetju ni treba imeti namenskega območja EPA, je nakup vozičkov ESD dobra ideja.Ker je naša ponudba izvedb skoraj tako velika kot pri običajnih transportnih napravah in vozičkih, lahko funkcijo ESD v vsakem primeru štejete za velik plus, ki se bo v vašem podjetju hitro obrestoval.
Na kaj še morate biti pozorni pri uporabi transportnih vozičkov ESD?Da bi zagotovili čim bolj celovito zaščito pred elektrostatičnimi razelektritvami, ustreznega blaga ne smete prevažati le na vozičku ESD, temveč ga morate dodatno zapakirati v skladiščne posode ESD. S tem se zmanjša tudi tveganje, da bi se blaga med prevozom po naključju dotaknilo osebje, ki ni ozemljeno. Ravnanje s tem blagom prepustite samo osebju, ki je oblečeno v ustrezna delovna oblačila ESD in je tudi ustrezno usposobljeno. Vaša obveznost glede zaščite pred elektrostatičnimi razelektritvami se konča šele, ko se denimo elektronska komponenta odlično zapakirana poda na pot do stranke.Vse v redu z ESD? Oglejte si naše nasvete o izdelkih ESD: Zaščita pred nezaželenimi razelektritvami.