Polnila, pripomočki za oblaganje, zaščite

Tu boste našli vse, kar potrebujete za varno pošiljanje, na primer polnila in obloge za pakete, zaščitni material za embalažo ali sušilna sredstva. Zaščitite vsebino pred škodo, kot so udarci, praske ali druge poškodbe – naši kakovostni izdelki poskrbijo za največjo varnost. Še danes naročite dodatke za pošiljanje in polnila za maksimalno zaščito paketov!

Polnila za pakete: najboljša zaščita izdelkov med transportomKo izdelek zapusti vaše skladišče v vrhunski kakovosti, mora v taki kakovosti tudi priti do kupca. Zato boste pri nas dobili vse, kar potrebujete za polnjenje paketov, oblogo in zaščito. Če so izdelki vrhunsko zaščiteni pred udarci, vlago, lomljenjem ali zavihanimi vogali, se vašim paketom in pošiljkam ne more nič zgoditi.Kateri material je ustrezen za oblaganje embalaže?Odlično zaščitena pošiljka ni odvisna samo od polnilnega materiala ali mehurčkaste folije. Treba je izbrati tudi idealno transportno embalažo, in sicer mora biti kartonasta škatla takšna, da je med vsebino in kartonom približno pet centimetrov razmika. Glede na izdelek in transportno pot to vrzel zapolnite z našim polnilom za pakete:  • Občutljive ali elektronske komponente naj bodo med transportom zaščitene pred vlago in korozijo ter zavite v mehurčkasto folijo z drobnimi mehurčki.

  • Za pohištvo je najpomembnejša zaščita robov in površin. Tudi robovi bele tehnike ali drugih izdelkov, ki bi ob udarcu lahko počili, so na tak način zaščiteni na najbolj občutljivih delih.

  • Steklo, keramika in podobni krhki materiali naj bodo zaščiteni s kombinacijo oblog: papirnate obloge ali penaste obloge neposredno zaščitijo predmet, zračne blazinice iz sistemov za oblaganje pa tvorijo drugo zaščitno plast.


Kako sistemi za oblaganje optimizirajo pošiljanje?Če pakirne mize in rezalna stojala dopolnite s sistemi za oblaganje in polnjenje, bo vaša logistika pošiljanja delovala s turbo pogonom. Polnilni lijaki in stojala za polnilni material, stroji za zračne blazinice in perforatorji kartona v nekaj sekundah zapolnijo prazen prostor. Poleg tega lahko razrežejo kartonasto embalažo na idealno velikost.Takšni sistemi se obrestujejo že pri obvladljivi, a redni količini pošiljk. Če običajno pošiljate občutljive izdelke, ti sistemi avtomatizirajo časovno potraten korak v logistiki.Kako bolj trajnostno uporabljati material za oblaganje embalaže?Čim manj materiala porabite za oblaganje, polnjenje in zaščito, tem bolje je to za vašo okoljsko in poslovno bilanco. Vendar pa se ni dobro popolnoma odpovedati materialu za oblaganje embalaže, saj to poveča verjetnost poškodb in posledično vračil. Najboljša srednja pot je sestavljena iz novih materialov in natančnega usklajevanja:  • Zdaj že v vsaki kategoriji dobite okolju prijazne alternative: zračne blazinice iz papirja, reciklirane umetne mase ali biološke folije so trajnostni material za polnjenje, ki zagotavlja optimalno okoljsko bilanco in enako zaščito vsebine.

  • Vsakega izdelka ni treba na debelo obdati za pošiljanje. Običajno zadoščajo že kartonaste škatle, ki se po velikosti prilegajo vsebini, in plast papirnate obloge ali penaste folije.

  • Če je izdelek že zapakiran v zaščitno embalažo, dodaten material za oblaganje običajno ni potreben. Dodatna prednost je, da z manjšimi paketi prihranite pri poštnini.

  • Stranke obvestite o trajnostnosti in možnosti recikliranja določenih embalažnih materialov. S tem ne boste le sklenili krogotoka, ampak tudi dokazali, da ste ozaveščeno, zeleno podjetje.


Če imate vprašanja o popolni kombinaciji zelene logistike in varnega pošiljanja, se obrnite na nas glede materiala za oblaganje pošiljk. Preprosto stopite v stik z nami. Še več novih zamisli za zeleno pošiljanje najdete v naših nasvetih in trendih za embalažo.