Delovni stolčki, naslonjala za stojo

Za neovirano gibanje: naslonjala za stojo in delovni stolčki omogočajo bolj svobodno gibanje in veliko prostora, tudi če je delovno mesto majhno ali pa je pri delu potrebno nenehno premikanje. Izbirate lahko med vrtljivimi stolčki s kolesi, pisarniškimi stolčki ali ortopedskimi naslonjali za stojo: ti domiselni izdelki vam omogočajo gibe v levo in desno, navzgor in navzdol, kar koli pač od vas zahteva delo.

V kategoriji Delovni stolčki, naslonjala za stojo boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: bimos, meychair, eurokraft pro, Topstar, Twinco, eurokraft basic.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 111

Delovni stolčki in naslonjala za stojo: zdrava alternativa stanju in sedenjuČe telo dlje časa ostaja v istem položaju, ima to neposredne in dolgoročne posledice za zdravje. Ergonomski delovni stolčki in naslonjala za stojo omogočajo vmesni položaj med sedenjem in stanjem, zato imajo vedno bolj pomembno vlogo pri oblikovanju sodobnih delovnih mest v pisarni ali delavnici.Kako lahko delovni stolčki olajšajo delo?Stolčki imajo kompaktne mere in so brez naslonjala, zato so v mnogih pogledih odlična alternativa klasičnemu stolu. Zgornji del telesa se lahko neovirano premika in z majhnimi gibi nenehno išče ravnotežje. Tako se mišice še posebej pri osredotočenem delu veliko manj napenjajo.


Na prostorsko varčnih stolčkih se lahko brez težav gibljete tudi po vzdolžni osi in se tako z ergonomsko ustreznimi zasuki premikate na primer med delom za mikroskopom in zapiski.


Delovni stolčki na kolesih omogočajo hitro premikanje med različnimi delovnimi postajami. Poleg tega zasedejo manj prostora kot običajni stoli, zato lahko optimalno izkoristite prostor na delovnem mestu, ki ga imate na razpolago. Modeli z nastavitvijo višine pa omogočajo, da višino sedeža prilagodite delovnim postopkom in dejavnostim.Katere ergonomske prednosti imajo delovni stolčki in naslonjala za stojo?V delavnicah in industriji morajo zaposleni pogosto dolgo stati ob proizvodni liniji oziroma delovni mizi ali pa dobro osredotočeni opravljati fina dela za laboratorijsko mizo in v čistem prostoru. Dlje kot telo ostaja v enakem položaju, hitreje se utrudi in obrabi.


Delovni stolčki in naslonjala za stojo rešijo to težavo, saj odvisno od modela predstavljajo kompromis med stanjem in običajnim sedenjem na stolu. Naslonjala za stojo razbremenijo noge in spodbujajo prekrvavitev okončin. Delovni stolčki pa izboljšajo gibljivost vezi zgornjega dela telesa pri sedenju.


Ker se načeloma prilagajajo potrebnemu delovnemu položaju, lahko zaposleni kljub naslanjanju na naslonjalo za stojo nadaljujejo z delom oziroma na delavniškem stolčku z optimalno držo dosežejo vse delovne mize.Kdaj se uporabljajo delovni stolčki, kdaj pa naslonjala za stojo?Od delovne drže na določenem delovišču je odvisno, ali boste izbrali naslonjalo za stojo ali delovni stolček. Zelo zgovoren primer je položaj pri sprejemu strank ali ob sejemskih stojnicah. Tu je načeloma zaželeno, da obiskovalce sprejmete stoje. Tudi od daleč mora biti razvidno, da nekdo stoji za (visokim) pultom, zato je naslonjalo za stojo prava izbira. Tudi delo za proizvodno linijo je težje opravljati na vrtljivem ali pomičnem stolčku.


Stolčki pa so ustrezna alternativa za vsa sedeča delovna mesta. Ravno pri nalogah ali dejavnostih, kjer se je treba močno osredotočati na delo in zato hitro zapademo v tog položaj, je delovni stolček dobra rešitev. Manjkati ne sme niti v pisarni, kot dodatna možnost sedenja za zaposlene, ki delajo za zasloni. Ko pa ga ne potrebujejo, skoraj ne zasede prostora za shranjevanje.Kakšne prednosti ponujajo kolesa na delovnih stolčkih?Kolesa so posebnost delovnih stolčkov, kot so vrtljivi ali montažni stolčki. Omogočajo mobilnost in lažjo uporabo. Pri naslonjalih za stojo se kolesa ne uporabljajo, razen če gre za pametne kombinirane modele, na primer ergonomska naslonjala za pisarne, ki združujejo prednosti pomičnih delovnih stolčkov in nastavitve višine pri naslonjalih za stojo.


Tudi zanje velja, da so bolj mobilna, spodbujajo uporabnika k več gibanju in mu omogočajo hitro menjavo med različnimi delovnimi postajami.


Vsi naši delovni stolčki na kolesih imajo zaviranje v odvisnosti od obremenitve. Ta mehanizem poskrbi, da se obremenjeni stolčki (torej med sedenjem) zlahka premikajo, neobremenjeni pa so skoraj nepomični. To prepreči, da bi uporabnik pri vstajanju nehote potisnil stolček od sebe ter se nato usedel v prazno in se poškodoval.Več informacij o ergonomiji na delovnem mestu najdete v nasvetih za ergonomijo. Z veseljem pa vam tudi osebno odgovorimo na vprašanja o ustrezni ponudbi.Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Vozički za pladnje | Vodila za kable | Vrtljive ročice | Garderobne omare | Predalniki | Zaščitne podloge | Delovni stolčki bimos | Delovni stolčki EUROKRAFTpro