Stoli in mize ESD

Delovno mesto ESD brez stolov in miz ESD ni nič drugega kot ozemljeno skladišče. Če želite zagotoviti, da bo vsak vaš element prepričal s popolno natančnostjo in dovršeno funkcionalnostjo, bodite posebej pozorni pri ergonomiji in enostavnosti uporabe.

V kategoriji Stoli in mize ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: bimos, Treston, RAU.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 40

Delovni stoli ESD in delovne mize ESD: varno delo brez napetostiMedtem ko v pisarni in administraciji razmišljate predvsem o ergonomiji vrtljivih stolov in delovnih miz, se na območju ESD (skoraj) vse vrti okoli nadzorovane izenačitve nabojev. Da bi se odpovedali udobni in zdravi delovni drži? Ne pride v poštev – sodobni delovni stoli ESD, od stolčkov in delovnih stolov do vrtljivih stolov, v kombinaciji z delovnimi mizami ESD ponujajo popolne rešitve!
Zakaj so za območje ESD potrebne posebne delovne mize in delovni stoli?Čeprav imajo delovne mize fiksno mesto in se zaradi energije trenja skorajda ne naelektrijo elektrostatično, so osnovni sestavni del pravilne opreme delovnega mesta ESD. Do statičnega naboja pride predvsem med uporabo s strani osebja in zaradi stika z delovnimi pripomočki na namizni plošči. Zato so delovne mize ESD narejene iz materialov, ki odvajajo statično elektriko – od melaminske plošče do nog ogrodja s povezovalnim elementom z ozemljitvijo.Pri delovnih stolih je nevarnost zaradi napetosti očitna: kolesa se drgnejo ob tla, delovna oblačila se drgnejo ob sedež – zato so izvedbe ESD še toliko pomembnejše, če vaši zaposleni ravnajo z občutljivimi elektronskimi komponentami.
Kateri izdelki ESD so primerno za katero delovno območje?Poseben izziv predstavlja oprema v čistih prostorih: zlasti v medicinskih laboratorijih, pa tudi na primer pri proizvodnji čipov ali v farmacevtski industriji je treba ne le odpraviti nevarnost elektrostatičnih razelektritev, temveč tudi ohraniti nizko stopnjo onesnaženosti z delci. Delovne mize in stoli za čiste prostore niso le prevodni, temveč izpolnjujejo tudi zahteve standarda ISO 14644-1 o razredih čistosti. Zelo gladke površine in čim bolj gladka obdelava olajšujejo higieno in čiščenje.Tudi brez standardov za čiste prostore je na območju ESD potrebna preprosta čistoča. Kljub temu je na prvem mestu ergonomija: stoli in mize za območja ESD so enostavno nastavljivi po višini, podpirajo pravilno delovno držo in s tem razbremenjujejo zaposlene.Pri izbiri med delovnim stolčkom in zapletenim vrtljivim stolom z vsemi ergonomskimi funkcionalnostmi se morate vedno odločiti za model, ki je najprimernejši za delovno mesto. Daljše ko je delo in večja koncentracija ko je zanj potrebna, bolj celovito mora biti opremljen stol ESD.
Katera dodatna oprema ESD ne sme manjkati?Eden od najpomembnejših virov razelektritve med stolom ESD, mizo ESD in občutljivim delovnim predmetom je človek. Zato mora biti osebje na območju ESD vedno opremljeno z ozemljitveno dodatno opremo ESD (na primer zapestnico ESD) in nositi delovna oblačila ESD. Talne obloge ESD pod stoli in mizami zagotavljajo zanesljivo odvajanje naboja.
Kakšno natančno je sovplivanje vseh teh dejavnikov, lahko preberete v naših nasvetih o izdelkih ESD: Zaščita pred nezaželenimi razelektritvami.