Prostorski sistemi

Sistemi za ureditev prostora vam nudijo prostor v prostoru. Pa naj gre za majhno pisarno v proizvodni hali, čisto območje v avtomobilski delavnici ali zabojnik za kratkotrajno skladiščenje na prostem. Vse je mogoče, potrebne izdelke pa boste našli tukaj.

Prostorski sistemi za ustvarjanje novih delovnih mestV vsakem skladišču ali proizvodni hali je več uporabnega prostora, kot predvideva kvadratura v tlorisu. In to tako v vodoravni kakor tudi v navpični smeri. Z našimi prostorskimi sistemi in dolgoletnimi izkušnjami naših zaposlenih lahko ustvarite pisarniško ali skladiščno površino tam, kjer tega prej niste predvidevali. Poleg tega si lahko s prostorskimi sistemi zagotovite prilagodljivost, zaradi katere boste pripravljeni na prihodnje prostorske izzive.Kakšne so prednosti prostorskih sistemov?Ena največjih prednosti naših prostorskih sistemov je možnost, da ustvarite novo površino, ne da bi posegali v osnovno strukturo – oz. ne da bi bili za vedno zavezani notranji arhitekturi prostora. V naši ponudbi boste na primer našli sisteme predelnih sten in pisarne v hali, ki jih lahko prilagodljivo širite in prestavljate. Brez zamudne gradnje in prekinitve dela.Iz tega izhaja tudi druga prednost: prostorski sistemi ločujejo proizvodne, pisarniške in skladiščne površine, pri čemer pa enote niso preveč oddaljene druga od druge. Na ta način morajo zaposleni prehoditi krajšo pot, komunikacija je lažja, oblikovanje organizacije dela pa je učinkovitejše.Kombinacija bližine in ločitve deluje tudi za posebne potrebe. V našem projektu „Pisarniške površine v skladiščni hali'' si lahko ogledate, kako smo v proizvodni obrat vdelali laboratorij, ne da bi bila potrebna novogradnja – ob upoštevanju vseh pogojev, ki so pomembni za to občutljivo delovno okolje.Kateri prostorski sistemi obstajajo in kako jih lahko uporabite?Pri podjetju kaiserkraft nudimo najrazličnejše prostorske sisteme za različne zahteve. In pri tem nas v celoti vodijo vaše zahteve.Če želite v svoje hale vgraditi skladiščne odre, boste pri nas našli izdelke po meri, ki jih bodo našli zaposleni skupaj z vami načrtovali in preoblikovali.  • Skladiščni odri so prava izbira takrat, kadar želite s pisarnami in dodatnimi površinami opremiti sicer neizrabljen prostor v navpični smeri.

  • Prednost: zaposleni v pisarni ima pregled nad proizvodno površino, zato lahko sprejema hitre in učinkovite odločitve, poseže v potek dela ali sklene dogovore.


Za postavitev našega sistema predelnih sten in pisarn v hali ne potrebujete niti naše praktične podpore. Zaradi preprostega sistema na pero in utor lahko pisarno v hali na vodoravnih tleh zgradite v približno šestih urah. Poleg tega lahko pri oknih, vratih in razdelitvi prosto izbirate med pametnimi moduli.Ti sistemi predelnih sten oz. pisarn v hali so uporabni tudi zunaj proizvodnih hal: kot vratarske hišice, skladiščni prostor ali kot delitev stene v velikem pisarniškem prostoru.Trakaste zavese razdelijo delovni prostor in prepuščajo svetlobo. Odvračajo predvsem prah in umazanijo ter okoljske vplive, hkrati pa se je mogoče skozi njih enostavno sprehoditi ali zapeljati. Z njimi se zmanjšajo tudi stroški za električno energijo. Zaradi tega so primerne predvsem kot zaščita pred vstopom oz. vrata.Na kaj je treba biti pozoren pri nameščanju prostorskih sistemov?Načeloma velja: večji kot je prostor, ki ga želite na novo pridobiti s prostorskimi sistemi, in/ali višji kot je, toliko pomembneje je, da vas z našimi strokovnjaki obiščemo na licu mesta.Naši zaposleni si ogledajo projekt, ki ga imate v mislih, in preučijo, ali so tla primerna za obremenitev s skladiščnim odrom in če je vaša predstava o novem prostoru izvedljiva tudi s statičnega vidika.Na podlagi tega pripravimo načrte po meri in organiziramo gradnjo. Seveda igrajo pomembno vlogo pri vsem tem tudi delovnopravni predpisi in varnostna vprašanja.Povedano drugače: sporočite nam svoje želje, mi pa bomo skupaj z vami poskrbeli za celotno izvedbo projekta.Kako vam lahko še pomagamo?Naša storitev načrtovanja s CAD je prva stična točka za vaše velike projekte v zvezi z prostorskimi sistemi. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj in intenzivnega sodelovanja z dolgoletnimi partnerji lahko izpeljemo tudi nenavadne in povsem individualne projekte. Preprosto stopite v stik z nami.Če želite manjše projekte izpeljati sami, vam predlagamo, da si najprej ogledate te priročnike:

In kot vedno velja: za vsa vprašanja ali želje vam je naša ekipa kaiserkraft vedno osebno na voljo.