Požarni znaki

Potrebujete požarne znake, ki so skladni z nemškimi predpisi ASR A1.3 / standardom ISO 7010? Potem ste na pravem mestu. Odkrijte vse vrste znakov, ki jih ponujamo, in se temeljito poučite o zahtevanih razdaljah opozorilnih znakov.

Kaj storiti, ko zagori?Odgovor se glasi: sprožite požarni alarm, zapustite stavbo in/ali poskusite ogenj pogasiti. Ampak kje se tega lotiti? Kje je sprožilec alarma in kje gasilni aparat? Kako varno zapustiti stavbo? Vse to nam povejo varnostne tablice, kot so požarni znaki, znaki za zasilne izhode in ostali znaki.


Pomembno je vedeti tudi, kje so vaše varnostne tablice in kako dobro jih lahko v ključnem trenutku prepoznate. Če ste na vprašanji odgovorili s „tukaj'' in „dobro'', zagotovo točno veste, kaj potrebujete, in se lahko z miško mirno pomaknete navzdol do želenega izdelka.


Morda pa o predpisanih velikostih in razdaljah varnostnih znakov še ne veste ravno veliko ali pa se želite s protipožarno zaščito le še dodatno seznaniti. Potem berite naprej.Kaj so požarni znaki?Požarni znaki so varnostni znaki, ki označujejo položaje gasilnih aparatov, ki so potrebni za protipožarno zaščito. Namestitev tablic ob protipožarni opremi na delovnih mestih je obvezna, saj zagotavlja, da požarne alarme in protipožarna sredstva hitro najdemo. Požarni znaki so že več let standardizirani. Aktualne zahteve za varnostno označevanje od februarja 2013 določa nemški predpis ASR A1.3. Skladno s standardom DIN EN ISO 7010 je požarni znak zmeraj v obliki belega piktograma na rdeči podlagi. Ker ne vsebujejo besedila, so primerni za mednarodno uporabo. V naši spletni trgovini najdete vseh 12 požarnih znakov. 1. Gasilna cev

 2. Dvigalo za gasilce

 3. Lestev

 4. Gasilni aparat

 5. Sredstva in naprave za gašenje požara

 6. Požarni alarm

 7. Telefon za požarni alarm

 8. Ravna puščica

 9. Poševna puščica

 10. Požarna odeja

 11. Pomični gasilni aparat

 12. Protipožarna vrata


Kako pravilno namestiti požarne znake?Višina namestitve požarnih znakov je praviloma med 200 in 220 cm (višina okvirja vrat). Pomembno je, da so položaji protipožarnih sredstev vidni tudi takrat, ko pogled nanje morda zakriva kakšen predmet. Glede na vrsto tablice se lahko požarni znaki namestijo na različne načine.Katere vrste znakov so na voljo?Pri nas lahko kupite požarne znake v izvedbi dvodimenzionalnih kotnih tablic ali enodimenzionalnih tablic-zastav. Če želite naročiti požarne znake v izvedbi z lepilno folijo, pri vrsti znaka izberite kategorijo „standardna''.


Izbirate lahko tudi med različnimi velikostmi znakov. Velikost je odvisna od razdalje, s katere morajo biti znaki prepoznavni. Več o tem lahko izveste v naših nasvetih za nakup o razdalji opozorilnih znakov.


Pozor: če pride v vašem podjetju do izpada razsvetljave, morajo varnostni znaki ostati vidni. Zato imamo pri nas svetleče znake, ki vas na pravo pot vodijo tudi v temi.


Če imate kakršno koli vprašanje, se obrnite na nas. Z veseljem vam pomagamo pri izbiri požarnih znakov skladno s predpisi za delovna mesta, čeprav upamo, da naše pomoči nikoli ne boste resnično potrebovali.