Mobilni sistemi za točenje goriva

Ali morate za vsako kapljico goriva poiskati bencinsko črpalko? S sistemi za točenje goriva za podjetja in gradbišča bo to veliko lažje, mobilno in predvsem ceneje. Tako vam nikoli več ne bo zmanjkalo goriva, pa naj gre za rezervoarje za dizelsko gorivo, skladiščne rezervoarje ali pomične točilne enote s prostornino polnjenja do 2.500 litrov za oskrbo podjetja z gorivom. V nadaljevanju preberite, kako to deluje in kaj morate upoštevati.

V kategoriji Mobilni sistemi za točenje goriva boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: CEMO, PRESSOL.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Višina [mm]
270
270
1910
1910
-
Ustrezno
Število izdelkov: 32

Enote za točenje goriva: do vrha, prosim!Če so vaša vozila in stroji v uporabi več kilometrov stran od vsake bencinske črpalke, je smiselno investirati v nakup rezervoarjev za dizelsko gorivo, skladiščnih rezervoarjev in mobilnih enot za točenje goriva. Nakup pa je smiseln tudi v drugih primerih, saj tedaj vaši zaposleni lahko kadar koli rečejo: do vrha, prosim!Kaj je značilno za točilne enote?Enote za točenje dizla, bencina in kurilnega olja za poslovno uporabo so mobilna in kompaktna alternativa bencinskim servisom. Podobno kot klasična točilna naprava za gorivo imajo rezervoar za gorivo ali kurilno olje, črpalko in pištolo za točenje. Za razliko od tipične točilne naprave pa se rezervoarji za dizelsko in drugo gorivo pomaknejo k vozilu in ne obratno. Tako lahko na terenu, gradbišču ali v podjetju točite gorivo brez dodatnih poti na bencinski servis.Kaj je razlika med točilnimi enotami in skladiščnimi rezervoarji?V skladu s kategorizacijo goriv in kuriv kot nevarnih ali vsaj varnostno pomembnih snovi je ponudba skladiščnih rezervoarjev razdeljena po naslednjih merilih:  • Dovoljene snovi (bencin, dizelsko gorivo, AdBlue)

  • Dovoljenje za transport v podjetju in/ali zunaj njega

  • Primernost za uporabo v prostorih in/ali na prostem

  • Velikost in format rezervoarja

  • Vrsta črpalke (ročna, električna, membranska črpalka itd.)

  • Možnost transporta (voziček za sode s črpalko, žepi za viličar, ročaji za prenašanje, vodila za trakove itd.)


Na kaj je treba biti pozoren pri uporabi mobilnih enot za točenje goriva?Skladiščni rezervoarji oziroma enote za točenje goriva in drugih pogonskih snovi z razlogom spadajo v okvir dela z nevarnimi snovmi. Pri delu z njimi je treba upoštevati številne predpise in navodila:


1. Za prevoz izven podjetja med drugim veljajo določbe Evropskega sporazuma o mednarodnem prevozu nevarnih snovi po cesti (ADR). Za nekatere točilne enote za AdBlue odobritev ADR ni potrebna.


2. Zaposleni ne potrebujejo vozniškega dovoljenja za prevoz nevarnega blaga, če ima točilna enota prostornino največ 1.000 litrov pri rezervoarjih za dizel ali 333 litrov za bencin. Vendar pa ADR med drugim določa, da mora biti zraven gasilni aparat ter da mora imeti rezervoar kompletno in čitljivo oznako.


Poleg mednarodno veljavnega ADR lahko obstajajo tudi drugi predpisi, ki so specifični za posamezno državo.Upoštevajte tudi to: vsake 2 leti in pol morajo strokovnjaki preveriti in zabeležiti delovanje in splošno stanje točilnih enot, vsakih pet let pa je treba opraviti servis. Pri polnjenju in praznjenju točilnih enot je treba obvezno uporabljati ustrezne izdelke za obvladovanje razlitja – vedno je treba imeti pri sebi veziva, kot so vpojne krpe ali komplet za ukrepanje v sili ob razlitju.Preberite tudi naše informacije o skladiščenju nevarnih snovi skladno s predpisi. Na vprašanja najlažje odgovorimo osebno. Preprosto stopite v stik z nami.