Zimska služba

Vsako leto znova: zimska služba. In kaj potrebuje vsako leto znova? Dobro organizacijo – v obliki posipnega materiala, posipnih vozičkov in posod za posipni material. Nato se lahko čiščenje začne. Če pa zima še posebej močno pritisne, tudi to ni nobena težava, saj zajema naš program tudi posipne vozičke z veliko prostornino.

V kategoriji Zimska služba boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: CEMO, eurokraft basic, eurokraft pro, FLORA, PRESSOL, Bio-Circle, Kärcher.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 72

Zimska služba – za varnost v podjetjuZimska služba je za podjetja obvezna, saj predstavlja pomemben element za varnost zaposlenih. Z očiščenimi dostopnimi potmi zaščitite tudi dobavitelje in stranke. Z zaboji za posipni material poskrbite, da je sol za posipanje vedno pripravljena, po območju pa jo lahko učinkovito nanesete z vozički za posipanje. S priročnimi modeli boste uspešno opravili delo na manjših površinah, medtem ko lahko s prikolicami za posipanje v kratkem času očistite večje površine.Zimska služba: obvezna za podjetjaNa neposrednih območjih podjetja, na primer na zunanjih površinah, morajo podjetja izvajati čiščenje in posipanje. Zimska služba v podjetju je poleg tega pristojna tudi za dovozne ceste ter javne ceste in poti v okolici vašega podjetja. Če ne veste, kje zunaj prostorov vašega podjetja se začne obveznost zimskega čiščenja cest, je najboljše, da se obrnete na lokalni organ. Tam vam bodo lahko natančno povedali, kje se začne vaša obveznost odstranjevanja snega, tako da boste zaščiteni tudi po pravni plati.Katera pravila veljajo za zimsko službo za podjetja?Medtem ko je varnost pri delu zakonsko natančno opredeljena v številnih točkah, pa za zimsko službo ni enotnega pravnega besedila. Kljub temu je treba neposredno na območju podjetja zagotoviti prometno varnost. V Nemčiji jo na primer urejajo tehnični predpisi za delovna mesta (ASR) v točki o prometnih poteh. V naslednjih točkah so povzete natančne zahteve, ki veljajo za vas:  • Najmanj eno uro pred prihodom prvega obiskovalca, dobavitelja, stranke ali zaposlenega je treba območje podjetja očistiti in posipati. Najlažje boste to opravili s snežnim plugom za viličar.

  • Vse prometne poti, ki se pogosto uporabljajo – ne glede na to, ali so namenjene za motorni promet ali pešce – je treba dodatno posipati s posipnim materialom. S prikolico za posipanje soli za gospodarska vozila lahko učinkovito zavarujete tudi večja območja.

  • Zaboje s posipnim materialom in potrebne pripomočke, kot so lopate za sneg in vozički za posipanje, postavite na ključne lokacije na območju, da bodo vedno pri roki in pripravljeni za uporabo.

  • S predpražnikom za prestrezanje nečistoč boste zavarovali še vhodne površine podjetja in zmanjšali tveganje zdrsa.


Kot posebej učinkoviti pri zimski službi so se izkazali zaboji za posipni material iz umetne mase, ojačene s steklenimi vlakni (GFK). Več informacij o tem materialu smo zbrali v naših nasvetih o nakupu zabojev za posipni material iz GFK. Pri nas dobite tudi ustrezni posipni material.Praktični dodatki za izdelke za zimsko služboNa območju podjetja k varnemu prometu na dovozih in poteh prispevajo prometna ogledala, primerna za zimske razmere. Ta omogočajo tudi večjo preglednost na nepreglednih območjih. Z lopato za sneg in drugimi pripomočki pa lahko očistite sneg z nadstreškov in tako preprečite, da bi obremenitve s snegom povzročile nesreče.Imate vprašanja o zimski službi v svojem podjetju ali potrebujete pomoč pri izbiri vozičkov za posipanje, zabojev za posipni material in posipnega materiala? Obrnite se na nas in naša prijazna ekipa svetovalcev vam bo z veseljem pomagala!
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Škatle za orodje | Zimska služba EUROKRAFTpro | Klopi | Zapore in oznake | Stojala za kolesa EUROKRAFTpro