Zimska služba

Vsako leto znova: zimska služba. In kaj potrebuje vsako leto znova? Dobro organizacijo – v obliki posipnega materiala, posipnih vozičkov in posod za posipni material. Nato se lahko čiščenje začne. Če pa zima še posebej močno pritisne, tudi to ni nobena težava, saj zajema naš program tudi posipne vozičke z veliko prostornino.

V kategoriji Zimska služba boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: CEMO, EUROKRAFTpro, QUIPO, FLORA, PRESSOL.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
  • Netrajnostno (87)
  • Trajnostno (3)
Najbolj prodajano
Število izdelkov: 90

Zimska služba, vozički za posipanje in posipni material: ste pripravljeni na zimo?Čeprav je zima zadnja leta nekoliko bolj mila, se sneg, led in spodrsavanje običajno pojavijo prej, kot to predvideva vremenska napoved. Kot podjetje ste dolžni poskrbeti za vsa predpisana zimska opravila, da ne bi prišlo do nevarnosti. Zato se že prej opremite s potrebnimi vozički za posipanje, zaboji za posipni material in seveda s samim posipnim materialom. Tukaj lahko izveste več:
Kakšna je odgovornost podjetja pri zimskih delih?Neposredna okolica podjetja, kot so zunanje površine, niso edino mesto, kjer je treba poskrbeti za zimska opravila. Sem spadajo tudi dovozi, javne poti in ceste v neposredni okolici podjetja. Sicer so načeloma občine tiste, ki morajo poskrbeti za varen promet, vendar pa morate določena dela v okolici podjetja opraviti tudi sami.Zato je vedno pametno, da se pred prvo zapadlo snežinko pozanimate, do kod sega območje, za katero ste odgovorni. Če pride do nezgod na tem območju, boste morda morali poškodovanim osebam plačati zelo visoke odškodnine, tudi če so bile po vašem mnenju zelo oddaljene od dejanskega ozemlja podjetja. Zato si že zdaj priskrbite vozičke za posipanje, zaboje za posipni material ter ustrezen posipni material!
Katera pravila veljajo za podjetja glede zimske službe?Številni vidiki varnosti v podjetju so natančno določeni s predpisi. Odlok o zimski službi v Uradnem listu določa, kaj obsega zimska služba, ki je v pristojnosti občine, in kaj morajo storiti lastniki zemljišč.Na kratko gre za to, da morate kot lastnik podjetja storiti vse, da bi zmanjšali tveganje nesreč:  • Pluženje in posipanje zasebnih zemljišč nista obvezna ponoči, če podjetje takrat ne posluje, vendar pa morajo biti površine obvezno očiščene in posute, še preden pridejo prvi obiskovalci, dobavitelji, stranke ali zaposleni.

  • To velja za vse prometne poti, po katerih vozite, hodite ali jih uporabljate kako drugače.

  • Ni vam treba očistiti vseh delov ozemlja, če obstajajo varne (in smiselne) alternativne poti.

  • Že pred prihodom zime se dogovorite glede pristojnosti zimske službe!

  • Zaboje s posipnim materialom in potrebne pripomočke za posipanje postavite na več lokacij na ozemlju, da bodo vedno pri roki in pripravljeni za uporabo.

  • Vaše obveznosti glede varnosti pa se ne končajo pred vhodom v zgradbo. Tudi tu je treba zmanjšati tveganje za nezgode, na primer z ustreznimi predpražniki.


Pri zimski službi so se posebej izkazali zaboji za posipni material iz umetne mase, ojačene s steklenimi vlakni (GFK). O tem smo pripravili tudi nasvete za nakupovanje. Naši vozički za posipanje pa vam bodo olajšali delo na večjih zunanjih površinah. Seveda pri nas dobite tudi ustrezen posipni material za zimsko službo!
Katere dejavnike za večjo varnost pozimi je še treba upoštevati?Višjega tveganja za nezgode pozimi ne predstavljata samo led in sneg. Že kombinacija odpadlega listja in dežja lahko poveča nevarnost zdrsov. Zato je treba odpadlo listje odstranjevati enako skrbno kot sneg.Poleg tega je treba poskrbeti za čim bolj urejen promet na ozemlju in dovozih. Na nepreglednih mestih so na primer v pomoč ogledala, primerna za zimske razmere.Led in sneg nista nevarna samo na tleh. Sneg je treba očistiti še z nadstreškov in poskrbeti, da tudi klopi in mize ne bodo predstavljale tveganj za nezgode.Zima zares predstavlja izziv za varnost v podjetju. Zato vam pri tej nalogi z veseljem pomagamo – s svetovanjem po telefonu in obsežno ponudbo izdelkov. Oglejte si naše vozičke za posipanje, zaboje za posipni material in sredstva za posipanje!