Laboratorijske omare, omare za čiste prostore

Higienske zahteve v laboratoriju ali čistem prostoru nikoli niso previsoke. Napovejte vojno delcem in kontaminaciji – z laboratorijskimi omarami in omarami za čiste prostore, ki si zares zaslužijo to ime!

Vaši filtri
  Tip izdelka
  Trajnostnost
  Višina [mm]
  600
  600
  2160
  2160
  -
  Barva
  Lastnost
  Material
  Notranja oprema
  Obremenitev police
  Površina
  Širina
  Število polic
  Vrsta vrat
  Bruto cena
  Neto cena
  Ustrezno
  Število izdelkov: 47

  Laboratorijske omare in omare za čiste prostore: nikoli več umazanije  Običajne jeklene omare ne izpolnjujejo strogih zahtev za laboratorije in čiste prostore. Konec koncev tu med drugim uporabljate nevarne snovi, izogibati se morate kontaminaciji ter potrebujete varnost zase in delovni material. Že zaradi tega zakoni in tudi zdrava pamet postavljajo visoke zahteve za laboratorijske omare in omare za čiste prostore.
  Katere zahteve morajo izpolnjevati laboratorijske omare in omare za čiste prostore?  Meja med laboratorijem in čistim prostorom je pogosto zabrisana, meja med običajno jekleno omaro ter omaro za laboratorij in čisti prostor pa je zelo jasna. Na teh področjih morajo imeti omare naslednje značilnosti:  • Izdelane morajo biti iz nerjavnega jekla (čisti prostor) ali iverne plošče s premazom iz smole (laboratorij)

  • Obstojnost proti mrazu, vročini, vlagi in kemikalijam

  • Omogočati morajo absolutno higieno

  • Preprosto čiščenje in razkuževanje

  • Možnost za izravnavo pri neravnih tleh

  • Odpornost proti obrabi in koroziji

  • Možnost zaklepanja ali druge zaščite


  Za shranjevanje nekaterih kemikalij je treba uporabiti omare za okolju prijazno skladiščenje oziroma poskrbeti za dodatne ukrepe za varno shranjevanje nevarnih snovi.
  Kakšna je razlika med laboratorijskimi omarami in omarami za čiste prostore?  V medicinskem laboratoriju ali pri zagotavljanju kakovosti je splošno preprečevanje kontaminacije vzorcev bolj pomembno od koncentracije delcev.  Ni nujno, da so kakovostne laboratorijske omare izdelane iz nerjavnega jekla, pa naj gre za laboratorijske omare za kemikalije ali laboratorijske spodnje omarice. Površine, premazane z melaminom, so enostavne za učinkovito čiščenje, s policami z nastavljivo višino pa poljubno prilagodite omaro. Zaklepanje je zakonsko predpisano, da preprečite nepooblaščen dostop do kemikalij ali vzorcev.  V čistem prostoru pa delcev ne sme biti. To dosežete predvsem s filtrirnimi in črpalnimi sistemi, vendar imajo omare za čiste prostore pomembno vlogo pri zasnovi prostora. Površine morajo biti odporne proti obrabi, na njih pa se ne smejo nalagati nobeni delci ali mikrobi. Prava izbira so zato omare iz nerjavnega jekla, ki so izdelane čim bolj poravnano.
  Kako izbrati ustrezne laboratorijske omare in omare za čiste prostore?  Naša ponudba v spletni trgovini kaiserkraft izpolnjuje trenutne zakonske zahteve. V ustreznih smernicah, predpisih za opremo ter varnost in zdravje pri delu poiščite informacije, kateri material in katere laboratorijske omare ali omare za čiste prostore so odobrene za vaše potrebe.  Med te predpise med drugim spadata standarda DIN 14470 za skladiščne omare in SN EN 14727 „Laboratorijsko pohištvo – omare in regali za laboratorije – zahteve in metode testiranja''. Za čiste prostore pa veljajo še dodatni standardi.  Nimate časa za dolgo branje? Oglejte si naše nasvete o razliki med čistim prostorom in higienskim prostorom ter nasvete za načrtovanje laboratorijske opreme. Bi si radi še bolj olajšali delo? Potem se preprosto obrnite na nas!
  Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:  Teleskopski izvleki | Stenske vitrine | Visoke omare | Žičnate košare | Razdelilniki predalov | Regali s policami | Jeklene omare Pavoy