E-mobilnost

Bencin in dizelsko gorivo? Lanski sneg! Prihodnost mobilnosti na delovnem mestu pripada elektriki!

E-mobilnost: dobrodošli v prihodnosti transporta v podjetju!Za številna podjetja je že dolgo samoumevno, da uporabljajo električna vozila. Vendar e-mobilnost ni le vprašanje službenih ali tovornih vozil. Z e-vozili za transport znotraj podjetja lahko naredite velik korak v prihodnost in poskrbite, da bo vaša logistika vedno v pogonu.
Kaj e-mobilnost pomeni za podjetja?E-mobilnost je osrednja tema trajnostnega razvoja, saj električni motorji brez emisij počasi nadomeščajo bencinske ali dizelske motorje z notranjim izgorevanjem. Navsezadnje je zlasti gospodarski promet eden največjih povzročiteljev emisij.Zato se podjetja dolgoročno ne bodo mogla izogniti e-mobilnosti. Sprememba paradigme vpliva na celoten vozni park, s čimer pa lahko tudi v prostorih podjetja izkoristite vse prednosti e-vozil:  • Logistika goriva se zmanjša na minimum.

  • Dostava in prevozi brez emisij bistveno izboljšajo vtis podjetja.

  • Trajnostni cilji so lažje dosegljivi.

  • Privlačna pozicija kot delodajalec in konkurenca.

  • Dolgoročna samozadostna proizvodnja energije s pomočjo sonca, vetra in obnovljivih virov.


Če te dejavnike prenesete na prevoz zaposlenih in blaga v podjetju, lahko e-mobilnost postavite v središče svojega koncepta vse do prevoza zadnjega vijaka ter tako vsak dan in pri vsakem premiku izkoristite njene prednosti.
Kako lahko e-mobilnost uvedemo v podjetju?Električni motorji ne omogočajo le posodobitve klasičnih vozil, temveč tudi optimizacijo transportnih naprav in vozičkov. Službena kolesa postanejo e-kolesa in tovorna e-kolesa, skiroji postanejo električni, vlačilci za priklopnike in podobno pa prav tako vozijo brez emisij.S tem zamenjate pogon in prihranite na primer pri potrebni črpalni opremi za delo z nevarnimi snovmi. Če stare vozičke posodobite z e-motorji, bodo postali zmogljivo transportno sredstvo, ki ga bodo vsi z veseljem uporabljali. E-mobilnost tako prispeva tudi k zdravju in dobremu počutju zaposlenih.
Na kaj je treba biti pozoren?Prehod na elektriko se ne konča z zamenjavo pogona. Prav tako pomembno je skrbno načrtovanje in izvedba interne infrastrukture za polnjenje. Pri tem so v ospredju vprašanja o potrebni električni energiji, moči polnjenja ter številu in položaju polnilnih mest na zunanjih površinah, v skladišču, delavnici in na domovih zaposlenih.Za to osrednjo naložbo so na voljo obsežni programi financiranja, ki jih lahko izkoristite. Razmislite tudi o novih, samozadostnih virih energije za podjetje. Fotovoltaika in e-mobilnost gresta z roko v roki, zato lahko že srednjeročno zmanjšata vaš skupni ekološki odtis in optimizirata vašo bilanco.