Delovni stoli

Ergonomski delovni stoli so prilagojeni zahtevam v različnih panogah, da omogočijo zdravo držo pri sedenju. Od delovnih stolov za delavnice in mehanska dela do modelov za laboratorije ali zdravniške ordinacije – v spletni trgovini kaiserkraft boste našli ustrezne delovne stole za svoje podjetje.

V kategoriji Delovni stoli boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: bimos, meychair, eurokraft pro, eurokraft basic, Dauphin.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 97

Delovni stoli: za zdravo držo pri sedenjuSodobni delovni stoli so ergonomski in podpirajo zdravo držo pri sedenju. Tako omogočajo tudi daljše sedenje brez obremenjevanja hrbta. Poleg tega delovni stoli za delavnice, ESD-območja in druge prostore izpolnjujejo funkcionalne zahteve za svoje področje uporabe. V nadaljevanju boste izvedeli, katere morajo izpolnjevati ergonomski delovni stoli.Kaj je pomembno pri izbiri delovnega stola?V laboratoriju, ob proizvodnih linijah ali v pisarni: področje uporabe postavlja posebne zahteve za vrtljive delovne stole glede funkcionalnosti, opreme in ergonomije. Da bodo zahteve izpolnjene, je treba upoštevati naslednje točke:  1. Delovni stol mora biti prilagojen posameznikovi višini sedenja in obsegu gibanja.

  2. Ergonomski stoli podpirajo zdravje hrbta uporabnika z oporami, mehanizmi in pripomočki za vzpenjanje.

  3. Na določenih področjih, kot so čisti prostori in laboratoriji, morajo delovni stoli izpolnjevati zahteve glede odvajanja električnega naboja ali emisij delcev.

  4. Sodobni modeli so robustni, vzdržljivi in jih je mogoče higiensko čistiti.


Poleg tega obstajajo standardi in predpisi za delovne stole na določenih področjih uporabe. Vsi modeli v naši ponudbi izpolnjujejo minimalne zahteve standarda DIN 68877 za industrijske delovne stole. Nekateri laboratorijski stoli izpolnjujejo tudi dodatne zahteve. To so na primer:  • Za čiste prostore: smernice EU za dobro proizvodno prakso za čiste prostore, DIN EN ISO 14644-1 in ameriški zvezni standard 209E

  • Za območja ESD: EN 61340-5-1

  • Za laboratorije: higienski predpisi za laboratorije


Na izbiro primernega delovnega stola poleg posebnih zahtev delovnega mesta vplivajo tudi druga merila: telesna velikost, teža in individualne zdravstvene zahteve uporabnika.Prednosti ergonomskih delovnih stolovErgonomija je najpomembnejši vidik delovnih stolov za delavnice in industrijo. Sodobni modeli spodbujajo uporabnika k večjemu gibanju. To preprečuje težave z držo med dolgotrajnim sedenjem. Sedež in naslonjalo za hrbet pri ergonomskem vrtljivem delovnem stolu podpirata tudi pomembne točke za razbremenitev telesa in omogočata dinamično sedenje, saj naslonjalo s stalnim stikom sledi vsakemu gibu uporabnika. Pri modelih s sinhronim mehanizmom se zraven premika tudi sedež. Nastavljive in nagibne sedežne površine z oblazinjenimi conami zagotavljajo dodatno razbremenitev hrbtenice.Kakovostni modeli s ploskim podnožjem s petimi nogami zagotavljajo standardno varnost. Delovni stoli s kolesi z zaviranjem v odvisnosti od obremenitve se gladko premikajo in zagotavljajo svobodo gibanja. Prednost ozkih naslonjal za hrbet je v tem, da podpirajo hrbet, vendar še vedno nudijo dovolj prostora za gibanje, kar je posebej praktično v laboratoriju. Kakovostne vrtljive delovne stole lahko zaradi brezstopenjske nastavitve po višini poljubno prilagodite svojim zaposlenim.Delovni stoli: različna oblazinjenja in prevlekePoleg ergonomskih meril za izbiro delovnih stolov obstajajo tudi individualni vidiki, med katere spadata oblazinjenje in prevleka. V zahtevnih okoljih, kot je proizvodna hala, je primerna izbira integralna pena, saj je zaščitena tudi pred letečimi iskricami. Po drugi strani je imitacija usnja enostavna za čiščenje in primerna za področja, kot je uprava. Za okolje z majhnimi mehanskimi vplivi so ustrezna izbira delovni stoli s tekstilnimi prevlekami, ki so še posebej zračne.Imate vprašanja o tej kategoriji izdelkov ali potrebujete svetovanje? Obrnite se na nas, naša prijazna servisna ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izbiri delovnih stolov za vaše podjetje.
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Predalniki | Vodila za kable | Garderobne omare | Zaščitne podloge | Sesalniki za tla