Industrijske stopnice

Industrijske stopnice so vsestransko uporabne: zagotavljajo udobno vzpenjanje in hkrati varen dostop do vrat, ravnih streh, strojev in podobnih elementov. Na mestih, kjer je treba delati z orodjem, nudijo industrijske stopnice dovolj prostora za varen korak in varno stojo. Po naročilu so na voljo tudi vmesne velikosti in posebne konstrukcije – povprašajte!

V kategoriji Industrijske stopnice boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: MUNK.

Industrijske stopnice – postopoma do varnosti.V številnih podjetjih so industrijske stopnice pomemben del nemotenega poteka dela. Čiščenje, vzdrževanje in servisiranje stavb ali strojev lahko opravimo samo s pomočjo varnega dostopa. Prestopni mostiči s stopnicami pa skrajšajo poti, saj lahko zaposleni gredo preprosto nad nekim objektom, namesto daleč okoli njega.Za lestve s stopnicami in industrijske stopnice, ki omogočajo dostop ali prestop na drugi nivo ali stroj, velja standard DIN EN ISO 14122. Po DIN 18065 industrijske stopnice niso primerne za uporabo v bivalnih prostorih.Kaj poskrbi za varnost industrijskih stopnic?Tehnični predpisi, ki veljajo za industrijske stopnice, poskrbijo za to, da bodo vaši zaposleni varni pri delu na kateri koli stopnici. Pri izbiri novih stopnic ali prestopnega mostiča upoštevajte naslednje točke, o katerih govori standard DIN EN ISO 14122:  • Industrijske stopnice so pogosto izdelane z naklonskim kotom 45 stopinj. Pri lestvah s stopnicami, ki so namenjene za dostop do strojev, pa je dovoljen tudi kot od 45 do 75 stopinj. Kljub temu priporočamo, da naj ne bo večji od 60 stopinj.

  • Industrijske stopnice z višino vzpenjanja nad 500 mm in stransko špranjo poleg stranice, ki je širša od 120 mm, morajo imeti najmanj eno oprijemalo na tej strani. Če je površina stopnic širša od 1200 mm, mora biti oprijemalo nameščeno na obeh straneh. Dve ograji načeloma pomenita večjo varnost. Dodatna oprijemala najdete pri izdelkih pod zavihkom „Dodatna oprema / nadomestni deli''.

  • Površina stopnic mora biti izdelana tako, da lahko tekočine odtekajo, kar je glede na področje uporabe doseženo s pomočjo narebrene ali profilirane površine oziroma z luknjastimi profili.

  • Površina stopnic mora biti nedrseča.


Katere industrijske stopnice vam ponujamo?Industrijske stopnice ter vse druge lestve in ogrodja iz naše trgovine so podvržene strogemu preverjanju kakovosti in varnosti. Naši izdelki izpolnjujejo vse veljavne standarde.Pri nas najdete prestopne mostiče in industrijske stopnice iz jekla in aluminija za uporabo v prostorih in na prostem. Samo kliknite na izbrani izdelek in ponudbo filtrirajte glede na potrebno višino, število stopnic, doseg ali težo. Ustrezne kombinacije so potem samodejno barvno označene. Če potrebujete vmesne velikosti ali kompletne posebne konstrukcije, nas pokličite. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem poskušali priskrbeti ustrezni model.