Cevaste folije

Tako individualno kot vaši izdelki: cevaste folije so odlična alternativa pakiranju v gotove vrečke. Včasih manjka samo en centimeter, da bi se izdelek prilegal v izdelano vrečko. Včasih morate poslati le nekaj majhnih delov, pri roki pa imate le veliko embalažo. Pri tem večinoma obstaja samo ena premišljena rešitev za pakiranje: cevaste folije za varjenje.

Kakšne so prednosti cevastih folij?Cevaste folije so brezkončna, individualna izvedba vrečk: z varilno napravo za folije lahko oblikujete embalažo s poljubno dolžino. Na ta način se skoraj vse, od kupčka majhnih delov do dolge cevi, odpravi na pot z vodotesnim zaščitnim ovitkom. Ta ovoj ne tvori le zaščite pred umazanijo, poškodbami in vlago, temveč tudi preprečuje, da bi se majhni deli premetavali v paketu.Industrijske cevaste folije so v pomoč pri odpremi in komisioniranju, omogočajo izdelavo na primer kupcem prijaznih kompletov pohištvenih elementov in ponujajo rešitev iz folije, s katero se boste izognili veliki porabi prostora za shranjevanje različnih izvedb embalaže.V primerjavi z gotovimi vrečkami s pritisnim zapiralom ali ploskimi vrečkami iz folije se neprekinjena cevasta embalaža brez težav prilagodi blagu, za katero bi sicer potrebovali več polnilnega materiala ali mehurčkaste folije. Na ta način lahko zmanjšate porabo materiala pri pakiranju, morda celo prihranite pri poštnini, vsekakor pa pri stroških pošiljanja.Kakšne izvedbe so na voljo?V naši ponudbi dobite cevaste folije različnih širin in debelin. Debelina materiala je odločilno merilo za možno težo in obliko zapakiranih izdelkov. Za koničaste majhne dele, kot so vijaki, je potrebna odporna folija, na debelino folije pa morate paziti tudi pri težjih izdelkih.Širina cevi določa natančnost prileganja obliki izdelka. Čeprav vam širše folije dajejo več svobode pri polnjenju, je boljša rešitev zaščitni sloj, ki se tesno prilega površini izdelka, poleg tega pa s tem še prihranite embalažni material. Ponujamo tudi cevaste folije s posebnimi funkcijami:  • Antistatična izvedba za elektrostatično občutljivo blago s področja elektronike in tehnike

  • Iz zračnih blazinic, ki ublažijo udarce

  • Cevasta folija VCI proti koroziji in poškodbam zaradi vlage na kovini


Kako jih pripraviti?Seveda lahko brezkončne cevaste folije tudi ročno skrajšate na ustrezno dolžino in jih zalepite z lepilnim trakom in podobnim. Vendar pa je varilna naprava za folije hitrejša in predvsem varčnejša rešitev. Zvar predstavlja zanesljivo pregrado pred vlago in umazanijo, zato je prava rešitev zlasti za občutljivo blago.Želite naročiti cevaste folije posebne debeline, v izvedbi, primerni za živila, s poljubnim potiskom ali iz zelo naprednega materiala? Potem se obrnite na nas. Izpolnimo lahko skoraj vse posebne zahteve in se uskladimo z vami. Oglejte si tudi naše nasvete in trende za embalažo in nam sporočite svoja vprašanja.