Pisarniško pohištvo

Ali delate v podjetju z dvema zaposlenima ali v veliki organizaciji? Pravzaprav to za nas ni pomembno, kajti v vsakem primeru nudimo ustrezen izbor pisarniškega pohištva: od regalnih sistemov, pisalnih miz in pisarniških stolov vse do omar in podobnih elementov. In če imate dodatna vprašanja, se lahko za pomoč obrnete na našo storitev načrtovanja s CAD.

Kateri (zdravstveni) vidiki so pomembni pri izbiri pisarniškega pohištva?Dolgotrajno sedenje v (nenaravnem) položaju za pisalno mizo prinaša s seboj določene posledice za zdravje. V našem leksikonu zdravega sedenja boste izvedeli več o njih ter tudi to, kako jih preprečite.Če boste začeli s projektom novih pisarniških prostorov, kakršnega smo izvedli s podjetjem CWS-boco, ali če bi radi samo posodobili obstoječo opremo, si dobro oglejte vse o ergonomiji.  • Ustrezen pisarniški stol je alfa in omega zdrave drže.

  • Pisalna miza ne sme biti statična, ampak se mora po višini in smeri prilagajati zaposlenim.

  • Pomični predalniki Mauser in druge znamke iz naše ponudbe podpirajo ergonomsko delo, ker imajo gladko tekoče predale, elemente zlahka prestavljate in tako na delovnem mestu naredite prostor za vse načine drže.


Premišljena razporeditev pisarniškega pohištva bo poleg tega spodbudila zaposlene, da pogosteje spremenijo svojo držo, vstanejo in se premaknejo.Kljub ergonomiji pa se moramo zavedati, da smo si ljudje različni. Lahko se zgodi, da teoretično pravilno opremljeno delovno mesto ne izpolnjuje zahtev zaposlenega, ki vsakodnevno sedi tam. Zato je nakup pisarniškega pohištva vedno proces z dogovarjanjem.Katere dejavnike moram še upoštevati pri nakupu pisarniškega pohištva?Ne glede na vsa vprašanja o zdravju zaposlenih mora pisarniško pohištvo izpolnjevati številne druge zahteve – o čemer lahko preberete na primer tudi v nasvetih za izbiro ustreznega pisarniškega stola:  • Dolgotrajna uporaba in robustnost za vsakodnevno intenzivno uporabo

  • Kakovosten videz in prijeten otip

  • Higiena in enostavno čiščenje površin, oblazinjenja ipd.


Poleg tega smo se posvetili še drugim pomembnim vidikom:  • Dolgoročno razmišljanje: pisarniško pohištvo je treba zamenjati približno vsakih deset let, predpisi pa se spremenijo na približno pet let.

  • Trendi glede videza naj raje ne vplivajo na izbiro, da se bo vaše pohištvo dobro ujemalo še leta kasneje. Brezčasen dizajn je najbolj priporočljiv, zato se z njim ponašajo tudi vse naše pisarniško pohištvo in serije pisarniškega pohištva.

  • Tloris prostorov in pohištvo je treba uskladiti. Če ne veste, katero pohištvo bi bilo idealno za vašo pisarno, vam z veseljem svetujemo.


Kako vam lahko pomagamo?Na več načinov! Pri kaiserkraft se intenzivno posvečamo pisarniškemu pohištvu in opremi. Na primer tako, da smo podrobno predstavili pisalno mizo z električno nastavitvijo višine Upliner 2.0. V naših nasvetih za nakupovanje smo vam zbrali številne praktične nasvete za poklicni vsakdan. Posebej bi radi omenili nasvete za:

Pri posebnih željah ali potrebah lahko izkoristite tudi našo storitev načrtovanja s CAD. Če pa imate samo kratko vprašanje, nas najlažje kontaktirate po telefonu, prek elektronske pošte ali pa se obrnite neposredno na svetovalca v živo na naši strani.