Svetila

Nekoč so svetlobo dajale plinske svetilke, sveče in petrolejske svetilke, danes pa so jih zamenjale svetilke in luči v prefinjenih izvedbah. Svetilke LED, svetilke s povečevalnim steklom, ročne svetilke ali svetilke za zasilni tok, s toplo, nevtralno ali hladno belo svetlobo: možnosti so raznovrstne – prav tako kot svetilke in luči v naši trgovini!

V kategoriji Svetila boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Hansa, MAUL, Waldmann, magnetoplan.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 72

Svetilke in luči – svetlejše, privlačnejše, produktivnejše!Že v Bibliji je zapisano, kako pomembna je luč za človeka. Kaj pomeni luč za vaše podjetje, pa je zapisano tukaj. S svetilkami in lučmi iz ponudbe izdelkov podjetja kaiserkraft lahko zagotovite optimalno produktivnost, visoko reprezentančnost in poskrbite, da lahko vsak zaposleni odlično opravi svojo nalogo. Pojasnili vam bomo, na kaj morate biti pozorni pri izbiri.Idealna izbira barve svetlobe in svetlosti: katere razlike pri lučeh so pomembne?Če iščete optimalno osvetlitev za različna podjetniška področja, igrata glavno vlogo trije dejavniki:  1. Barva svetlobe (temperatura barve), navedena v kelvinih. Višja kot je vrednost v kelvinih, bolj belo sveti luč.

  2. Osvetljenost, torej intenzivnost, s katero se svetloba odbija od površine, navedena v luksih.

  3. Svetilnost – nekoč navedena v vatih (W), danes pa v lumnih (lm).


S pravilno barvo svetlobe pri svetilkah in lučeh vplivate na več pomembnih vidikov na delovnem mestu. Ustvarjate delovno okolje, ki spodbuja koncentracijo, omogočite delo brez utrujenosti in poskrbite za najboljši kontrastni učinek in reprodukcijo barv delovnih kosov.Svetlost je sicer zelo individualna zadeva, vendar tudi tukaj velja: bolj koncentrirano in natančno kot morate delati, svetleje mora biti.V skupini izdelkov za pisarno priporočamo, da za osvetlitev pisalne mize izberete barvo svetlobe v spektru dnevne svetlobe (več kot 5300 K) ali z naravnim učinkom (pribl. 4000 – 5300 K) – pri svetlosti najmanj 500 luksov.


Takšna kombinacija spodbuja koncentracijo brez prekomerne sterilne osvetlitve delovnega mesta. Svetilka mora biti izbrana tako, da lahko po možnosti izravna učinek, ki ga imajo na oči naprave z lastno hladno osvetlitvijo, na primer zasloni.Na delovnih mizah ali tudi mizah v čistih prostorih potrebujejo vaši zaposleni svetilke in luči, ki spodbujajo nujno potrebno koncentracijo in hkrati na področju kontrasta in reprodukcije barv nudijo največjo mogočo natančnost.To v prvi vrsti dosežete s sijalkami, katerih osvetljenost znaša do 1500 luksov, in v drugi z barvo svetlobe, ki ustreza delovnemu mestu. V zdravstvu so (organski) rdeči toni najbolje vidni ob nevtralni beli svetlobi. Svetilke z dnevno svetlobo so uporabne vedno, ko je treba poudariti kontrast med posameznimi deli obdelovanca. To je na primer pomembno takrat, ko želite bolje proučiti različne dele prej enako oblikovanega obdelovanca.Pri svetilkah in lučeh z reprezentančno funkcijo ne gre za vidnost in koncentracijo, ampak za ustvarjanje privlačnega in po možnosti domačega razpoloženja. To vam lahko uspe s sijalkami, ki ležijo na drugem koncu svetlobne in barvne lestvice. Topli beli toni (2700 – 3300 K) in (nastavljiva) osvetljenost pod 500 luksov zagotavljajo, da se obiskovalci in stranke v vašem podjetju počutijo dobrodošle.Katera svetilka za katero območje?Za vsako od navedenih funkcij boste pri podjetju kaiserkraft našli ustrezno svetlobno rešitev, ki poskrbi za nadgraditev vašega osnovnega talenta z nepogrešljivimi dodatnimi vidiki:  • Za delavnico in industrijo boste našli nastavljive svetilke za delovno mesto z lupo, ki obdelovanca ne le osvetli, ampak tudi poveča.

  • Za osvetlitev delovne mize so primerne svetilke s ščitnikom proti bleščanju, ki jih je mogoče upogniti, prilagoditi njihovo višino in poljubno nastaviti.

  • Za široko razpršitev svetlobe z optimalno osvetlitvijo hodnikov in za osnovno osvetlitev skladišča in podobnih prostorov priporočamo nakup stropne svetilke z veliko in satinirano površino zaslona. Učinek sevanja je 100-odstotno usmerjen navzdol.

  • Elegantno svetlobno vzdušje boste dosegli s stoječimi svetilkami sodobne oblike, pri katerih je mogoče nastaviti svetlost in ki po želji osvetlijo tako strop kot tudi tla. Tako nastanejo skulpturni učinki z dekorativno funkcijo.


Z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljše svetilke in luči za vsa delovna območja in prostore v podjetju. Preprosto stopite v stik z nami.