Vitli, žicovodi

Z ročnimi vitli lahko dvigate obdelovance in delovni material s težo do več sto kilogramov – bolj zmogljivi so samo še električni vitli! V trgovini kaiserkraft dobite tudi gradbene vitle za mobilno uporabo.

V kategoriji Vitli, žicovodi boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Thern.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Dolžina žice
Ustrezno
Število izdelkov: 20

Vitli – praktične dvižne naprave za številna področja uporabeVitli z žično vrvjo oziroma bobnom so klasične dvižne naprave, ki lahko dvigujejo, držijo, vlečejo in premikajo tovor. Poleg ročnih modelov, ki zahtevajo mišično moč, obstajajo tudi električni vitli z zmogljivimi motorji. Pri kaiserkraft dobite mehanske in električne vitle za uporabo v industriji, skladiščih, delavnicah in na gradbiščih – od preprostih ročnih vitlov za lahke tovore do električnih modelov z veliko nosilnostjo, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja.Kako delujejo vitli?Vitli dvigujejo tovor različnih oblik s pomočjo večžilne vrvi iz žice ali umetne mase. Vrv je navita okoli vrtečega se bobna. Vrv in tovor na njej se dvigujeta oziroma spuščata. Postopek poteka mehansko s pomočjo ročice ali električno s pomočjo motornega pogona.Za kaj so primerni vitli?Vitli so dvižne naprave, ki so enostavne za uporabo ter primerne za dvigovanje in premikanje lahkih in težkih bremen. Njihova vlečna sila je praviloma manjša kot pri verižnih dvigalih. Vendar pa vitli zavzamejo malo prostora in so udobno lahki. Glede na model so zato primerni tudi za mobilno uporabo.Mobilni ali stacionarni – kdaj uporabiti določen model vitla?Pri izbiri vitla sta odločilna mesto in namen uporabe:  • Za stalno mesto v skladišču, proizvodnji ali delavnici so primerni ročni vitli za montažo na steno. Ti modeli so kompaktni, tihi in primerni za dviganje bremen s težo do več 100 kilogramov.

  • Bi radi dvigali še težje tovore? Potem priporočamo stacionarni ali mobilni električni vitel z nosilnostjo do 2000 kilogramov.

  • Na gradbišču ali za spremenljiva mesta uporabe so najboljša izbira gradbeni vitli. Enostavno in hitro jih pritrdite s kljuko, upravljate pa z daljinskim upravljalnikom. Samodejni izklop pri naviti vrvi poskrbi za večjo varnost.


Potrebujete strokovno pomoč pri izbiri vitla? Z veseljem vam bomo kadar koli svetovali, pa ne samo pri nakupu vitlov. Pri podjetju kaiserkraft dobite tudi škripce in verižna dvigala, žerjave, vzmetna dvigala ter vse drugo, kar potrebujete za dviganje in transport v podjetju.Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Dvižne priprave | Podloge za delovna mesta | Krčljive folije | Cevaste folije | Teleskopski nakladalniki | Vrtljivi žerjavi | Vpenjala Pfeifer | Zagozde EUROKRAFTpro