Vitli, žicovodi

Z vitli lahko dvigate izdelke in delovni material s težo do več sto kilogramov – še bolj zmogljivi pa so električni vitli! Seveda ponujamo tudi gradbene vitle za mobilno uporabo.

V kategoriji Vitli, žicovodi boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Thern.

Znamka
Tip izdelka
Dolžina žice
Ustrezno
Število izdelkov: 28

Vitli in škripci – prostorsko varčna alternativa verižnim dvigalomVitli in škripci so klasični pripomočki za dviganje. Nič čudnega, saj je vedno treba kaj dvigniti, tako na gradbišču kot v delavnici, znotraj ali zunaj. Pogosto so majhne in prenosne dvižne naprave najboljša rešitev.Kako delujejo vitli?Vitli uporabljajo žično vrv – natančneje večžilno žično vrv, ki zdrži visoke obremenitve. Sestavni del vitlov je tudi boben, na katerega je navita vrv.Z vrtenjem bobna se vrv spusti ali dvigne, z njo pa tudi obešen tovor. Pri številnih vitlih to dosežemo z ročnim vrtenjem ročice. Električni vitli pa so opremljeni z motorjem in daljinskim upravljalnikom. Za dviganje, spuščanje ali zadrževanje bremena v zraku morate samo pritisniti na ustrezen gumb.Čemu so namenjeni vitli in škripci?Vitli so dvižne naprave z enostavnim upravljanjem, zato so idealni za dviganje ali vlečenje bremen. Razen pri nekaterih izjemah je njihova nosilnost manjša kot pri verižnih dvigalih. Zato pa zasedejo manj prostora in so prijetno lahki, zaradi česar so nekateri modeli primerni tudi za mobilno uporabo.Mobilni ali stacionarni – kdaj uporabiti določen model vitla?Pri izbiri vitla sta odločilna mesto in namen uporabe:  • Za stalno mesto v skladišču, proizvodnji ali delavnici boste v trgovini KAISER+KRAFT dobili ročne vitle za montažo na steno. Ti modeli so tihi, kompaktni in primerni za dviganje bremen s težo do več 100 kilogramov.

  • Če imate na razpolago več prostora in potrebujete večjo nosilnost, priporočamo električne vitle z nosilnostjo do 2000 kg.

  • Zunaj na gradbišču ali za spremenljiva mesta uporabe pa so optimalni naši gradbeni vitli. Enostavno jih pritrdite s kljuko, upravljate pa z daljinskim upravljalnikom. Samodejni izklop pri naviti vrvi še poveča varnost.


Potrebujete strokovno pomoč pri izbiri? Z veseljem vam bomo svetovali, pa ne samo pri nakupu vitlov. Pri podjetju KAISER+KRAFT dobite tudi škripce in verižna dvigala, žerjave, vzmetna dvigala in vse drugo, kar potrebujete za dviganje in transport v podjetju.