Regalni sistemi

Pokončni. Vztrajni. Robustni. Privlačni. In inteligentni. Ne govorimo o sanjskih moških niti o sanjskih ženskah. Temveč o regalih. Za dokumente in palete. Za pisarne in skladišča. V sistemih sestavljanja ali za posamezno uporabo. Nudimo številne individualne rešitve, prilagojene organizaciji v vašem podjetju in prostorski razpoložljivosti.

Regalni sistemi: za spretno zlaganje v višino!Kaj mislite, kakšno bi bilo delo v podjetju brez regalnih sistemov? Verjetno komaj mogoče. Urejeno shranjevanje v regalih izpolni vse zahteve glede organizacije dela, logistike in varnosti. Ker so ti vidiki zelo pomembni, se regalnim sistemom na našem področju izdelkov za skladišče posvečamo res z veliko pozornostjo.Na kaj je treba biti pozoren pri opremljanju skladišča z regalnimi sistemi?Tudi če so naši regalni sistemi zelo vsestranski, lastnosti blaga za shranjevanje vedno določajo, kakšni regali so primerni za skladišče: • Konzolni regali so nepogrešljivi za zelo dolge predmete, na primer lesene letve ali cevi.

 • Regali za velike obremenitve so primerni za blago z veliko lastno težo, pa tudi za skladiščenje številnega manjšega blaga, ki je zaradi velike skupne količine na koncu tudi lahko zelo težko.

 • Paletni regali so primerni za palete, kakor pove že njihovo ime. Poleg tega imajo dodatno prednost, da lahko blago neposredno ob prejemu ali pred dostavo naložite na palete in ga razvrščate – brez vmesnih korakov.


Kar velja za skladišče, velja tudi v pisarni: vsi predmeti potrebujejo ustrezen pisarniški regal.
Katere predpise za zavarovanje regalnih sistemov je treba upoštevati?Za postavitev, kontrolo in vzdrževanje regalnih sistemov morate poznati naslednja pravila: • Nemško pravilo DGUV 108-007 (nekdanje BGR 234)

 • Zakon o varnosti in zdravju pri delu

 • Standard DIN EN 15635 (za jeklene regale)


Pozanimajte se tudi, ali je za večje regale potrebno kakšno posebno dovoljenje za postavitev.Naši zaposleni vam bodo z veseljem podrobno svetovali pri načrtovanju skladiščnih regalov in pri tem upoštevali vse zakonske predpise.Kako najti srednjo pot med standardi in posebnimi zahtevami za regalne sisteme?Če je na voljo samo omejena skladiščna površina, je treba prostor za regale izkoristiti čim bolj učinkovito in prilagodljivo. Vseh stvari pa ni mogoče varno skladiščiti brez predhodnega razmisleka.Za različne zahteve ponujamo na primer regale za posebno blago. Poleg tega se lahko zanesete na naše izkušnje: med drugim smo uresničili projekt za kompletno opremo s skladiščnimi regali za podjetje Vishay Electronic in izpeljali neobičajni projekt „regali pod morjem''.Naši projektni vodje so pri tem vedno sledili temeljnim vodilnim vprašanjem: • Katero blago zahteva največ prostora v skladišču?

 • Kakšne so mere, teža in zahteve glede skladiščenja za to blago?

 • Na kakšen način se bo blago vstavljalo v regale in jemalo iz njih?

 • Katero blago se bo potrebovalo pogosto, katero redkeje?

 • Kako se bo blago v skladišču transportiralo z enega mesta na drugo?


Proizvajalci regalov večinoma priporočajo, da skladišče po možnosti opremimo s standardnimi regali, ker so zelo prilagodljivi ter jih lahko brez težav predelamo ali razširimo.Če pa vaše zahteve glede regalnih sistemov odstopajo od standardov in iščete čim bolj učinkovito organiziranje skladišča, je smiselno, da se izkoristite našo storitev načrtovanja s CAD.Kako vam lahko še pomagamo?Z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja glede regalnih sistemov in optimalne opreme skladišča, zato se obrnite na nas. Poskrbeli bomo, da boste postali profesionalci v skladišču.