Delovne jakne

So delovne jakne le eno izmed delovnih oblačil kot vsa druga? Daleč od tega. Ko boste prvič oblekli profesionalni model, boste takoj videli, kaj imamo v mislih. V naši trgovini lahko preizkusite delovne jakne za zimo, jesen in druge letne čase v obrti in industriji!

V kategoriji Delovne jakne boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Leipold+Döhle.

Vaši filtri
  Znamka
  Tip izdelka
  Trajnostnost
  Spol
  Velikost
  Bruto cena
  Neto cena

  Delovne jakne: naj vas vreme ne ustavi pri delu  Pri temperaturah pod ničlo, v dežju ali vetru: junaki vsakodnevnega življenja morajo vedno na delo. Z delovnimi jaknami za zimo, v signalnih barvah ali kot zaščita pred vročino in vetrom boste dobro pripravljeni na vse temperature. Na kaj morate biti še pozorni? Seveda na popolno prileganje!
  Kaj je značilno za profesionalne delovne jakne?  Največja zmogljivost in udobno nošenje: delovne jakne so eden najpomembnejših elementov dobrih delovnih oblačil, in to ne le na prostem. Pri izbiri ustreznega modela, pa naj gre za lahke delovne jakne, tople moške delovne jakne za zimo ali prehodne delovne jakne iz softshella, bodite vedno pozorni na naslednje:  • Material tesni veter in vodo oziroma je odporen na vročino

  • Robustna in trpežna izdelava

  • Zračnost in udobno nošenje

  • Ojačani šivi in zadrge

  • Optimalen kroj z udobnim prileganjem

  • Številni žepi za delovne pripomočke

  • Morebitni odsevniki in/ali signalne barve

  • Detajli za toploto, kot so odprtine za palce ali podloga  Katere delovne jakne so primerne za posamezna delovna področja?  Delovne jakne v oranžni, modri, črni ali zeleni barvi? Izbira barve ni modna odločitev, temveč vprašanje varnosti, vidnosti in poklica:  • Opozorilne zaščitne jakne v oranžni barvi so nepogrešljive za opaznost na prostem – tako pri gradnji cest kot na vzletni stezi ali katerem koli drugem terenu, kjer se srečujejo ljudje in stroji.

  • Rumene delovne jakne z odsevnimi elementi prav tako prispevajo k večji varnosti, na primer za reševalce ali delavce pod zemljo.

  • Plašči za zaščito pred vročino in ognjevarne jakne so ključnega pomena za vse poklice, kjer je ogenj glavno delovno orodje ali nevarnost. To velja na primer za livarje in varilce.

  • Delovne jakne iz softshella v modri, zeleni ali črni barvi so vsakodnevna oblačila za vrtnarje in krajinarje, gozdarje in druge delavce, ki želijo svoje delo opravljati na prostem z največjo svobodo gibanja. Ustrezna barva je odvisna od poklicne tradicije in značilne barve podjetja.  Ali delovne jakne plača delodajalec?  Če je delovna jakna del zakonsko predpisane varnosti pri delu, mora stroške kriti delodajalec. Vendar je nabava takšnih oblačil v podjetju smiselna tudi v drugih primerih, saj dobro zaščiteni delavci redkeje zbolevajo in se pri delu bolje počutijo.  Če stroškov ne krije delodajalec, lahko delovno jakno uveljavljate v davčni olajšavi. To velja tudi za delovne hlače, še sploh pa za delovne čevlje, delovne rokavice in drugo osebno varovalno opremo.  Na področju varnosti pri delu je treba upoštevati še mnogo več. Zato smo pripravili več prispevkov z nasveti:

  Če imate individualna vprašanja o nabavi delovnih oblačil in delovnih jaken, smo vam na voljo osebno. Obrnite se na nas.