Kroglične mize

Položite transportno blago na mizo s krogličnimi kolesi. Na njej boste blago lahko preverjali, etiketirali, vrteli ali preusmerjali. To so delovni koraki, ki gredo na mizi s krogličnimi kolesi preprosto veliko hitreje od rok.

V kategoriji Kroglične mize boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Gura, Schulz Stanztechnik.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Delitev
Ustrezno
Število izdelkov: 21

Mize s krogličnimi valjčki – optimalna transportna tehnologija z odlično prilagodljivostjoPremišljeni transportni sistemi v skladiščih in montažnih halah so ključnega pomena za hiter in nemoten transport različnega blaga, vse od kartonastih škatel do sestavnih delov ali blaga za odpremo. Odlično je, če transport deluje brez naprezanja. Če valjčne proge in druge elemente kombinirate s prilagodljivimi mizami s krogličnimi valjčki iz ponudbe podjetja kaiserkraft, bodo premiki mogoči tako rekoč v vse smeri. Pokazali vam bomo, kako lahko postopke v podjetju izpopolnite s pomočjo pametnih kroglic.Kje v podjetju je smiselno uporabiti mize s krogličnimi valjčki?Miza s krogličnimi valjčki se uporablja kot priključni element za valjčne proge, transportne trakove in druge izdelke iz naše ponudbe transportne tehnologije. Njeno delovanje je enostavno in zelo učinkovito: namesto da se transportno blago pomika samo v eno smer, ga lahko zaposleni premikajo v vse smeri na isti ravnini, saj so kroglice posamično vstavljene v ležaje. To je velika prednost, kadar ne gre samo za premagovanje določenih razdalj, temveč tudi obdelavo blaga:  • Mize s krogličnimi valjčki olajšajo etiketiranje težkih paketov pri odpremi ali skladiščenju.

  • Zaposleni bodo zlahka poravnali in usmerili težke sestavne dele za naslednji korak pri obdelavi – na primer pred vstopom v stroj.

  • Miza s krogličnimi valjčki je odličen povezovalni element na razcepih in križiščih v večdimenzionalnem transportnem sistemu.

  • Miza s krogličnimi valjčki kot individualno delovno mesto olajša montažo.


Investicija se povrne tudi, če je transport v vašem podjetju zgolj sekundarnega pomena, večji poudarek pa je na montaži ali obdelavi blaga. Mize s krogličnimi valjčki so namreč nepogrešljive pri optimalni logistiki postopkov:  • Skrajšajo čas montaže in obdelave.

  • Z njimi je delovno mesto optimalno prilagojeno zaposlenim, ne obratno.

  • Če so vključene v sistem iz valjčnih prog in podobnih elementov, skrajšajo trajanje transporta in istočasno zmanjšajo potrebo po prostoru za transportni sistem – konec koncev lahko z njimi progo enostavno speljete okoli vogalov.


Katere pogoje mora izpolnjevati blago za uporabo na mizah s krogličnimi valjčki?Ker tudi mize s krogličnimi valjčki za delovanje uporabljajo kombinacijo mehanike in fizike, enako kot proge z večjimi ali manjšimi valji, mora blago izpolnjevati določene pogoje, da se s čim manjšim trenjem pomika po mizi.Pomembno je predvsem dno transportnega blaga. Biti mora čisto, suho, trdno in stabilno. Šele tedaj je točkovna obremenitev posameznih kroglic v ležajih optimalno izkoriščena in se pretvori v gibanje.Če blago ne izpolnjuje teh pogojev, lahko pri podjetju kaiserkraft naročite zaboje za zlaganje ali odprte skladiščne posode, ki bodo ta osnovni pogoj izpolnili.Kako mize s krogličnimi valjčki vključiti v transportno logistiko?kaiserkraft ponuja mize s krogličnimi valjčki v modularni izvedbi, tako da lahko sestavite individualni transportni sistem s poljubno velikostjo in usmeritvijo. Načeloma ponujamo različice za dopolnitev lahkih valjčnih prog in prog z valjčki ter izvedbe za transport težjega blaga v kombinaciji z valjčnimi progami.Podobno kot pri valjčnih progah sta pri izbiri odločilni teža in velikost transportnega blaga. Teža najtežjega blaga je pomembna za izbiro ustrezne nosilnosti posameznih kroglic. Ta dejavnik izračunate tako:teža najtežjega blaga za transport : 3 = potrebna nosilnost posameznega krogličnega valjčkaPri merah mize je najbolje upoštevati najmanjše blago. Njegovo dno se mora v vsakem položaju istočasno dotikati najmanj treh vrst kroglic, da se točkovna obremenitev lahko pretvori v tekoče gibanje.Ker sta oba dejavnika tesno povezana, vam na strani z izdelki olajšamo izbiro. Če kliknete na določeno delitev (torej na določen razmak med kroglicami), vam naš algoritem samodejno predlaga optimalno težo. To lahko tudi prilagajate. Če pa določena kombinacija ni mogoča, se algoritem vrne na optimalno nastavitev.Poleg tega lahko pri podjetju kaiserkraft kadar koli naročite posamezne kroglične valjčke, če je treba mizo popraviti ali jo prilagoditi posebnim zahtevam glede površine ipd. Še večjo prilagodljivost omogočajo naše posebne izvedbe in segmenti krogličnih valjčkov nestandardnih mer. Obrnite se na nas.