Prislonske lestve

Kakor pove že ime, so prislonske lestve namenjene prislanjanju. Najprimernejši nasloni zanje so stene ali gradbeni odri, saj so stabilni in zato tudi varni. Naj se delo na višini začne!

V kategoriji Prislonske lestve boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: MUNK, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 38

Prislonske lestve – kaj morate vedeti o uporabiDelo na višini vedno predstavlja določeno tveganje. Za delo na prislonskih lestvah to pomeni, da morajo izpolnjevati določene pogoje, uporabniki pa upoštevati določena varnostna načela. Spodaj najdete informacije o standardu DIN, uporabi in preverjanju prislonskih lestev.Kateri DIN-standardi veljajo za prislonske lestve?Standard DIN EN 131 je najbolj znan evropski standard za pomične lestve. Ureja to, kako morajo biti lestve poimenovane, zgrajene, preverjene in označene ter katere informacije morajo vsebovati njihova navodila za uporabo. V njem je tudi predpisano, da morajo imeti prislonske lestve iz aluminija ali lesa, višje od 3 metrov, od 1. 1. 2018 dalje talno prečko.Izvedite več o spremembi standarda DIN EN 131.Kaj je treba upoštevati pri uporabi prislonskih lestev?Prislonske lestve so primerne za številne načine uporabe, na primer za prislanjanje na regale ali dostop do višje ležečih površin. Da zagotovite potrebno varnost pri delu, je treba upoštevati nekaj pravil za uporabo. Lestve za prislanjanje je treba vedno zavarovati pred zdrsi. Pri tem morajo biti površine za prislanjanje varne, oporne točke pa suhe in dovolj trdne.Težavnost in trajanje dela na lestvi naj bosta čim manjša. Prislonske lestve je tako na primer dovoljeno uporabljati pri gradbenih delih, če je delovna višina manjša od 7 m, delo pa ne traja dlje od 120 minut. Če pri delu potrebujete težko orodje ali večje kose gradbenega materiala (vse nad 10 kg), so odri, industrijske stopnice ali delovni odri boljša in varnejša alternativa prislonski lestvi.Nakup prislonskih lestev v trgovini kaiserkraftV podjetju kaiserkraft ponujamo samo prislonske lestve po standardu DIN EN priznanih proizvajalcev in znamk, kot na primer Günzburger ali KRAUSE. S pomočjo filtrov lahko določite merila za izbiro in si ogledate samo tiste lestve, ki imajo želene lastnosti. Če iščete na primer model z določeno višino stanja, lahko izbiro omejite s filtri.Če imate še kakšna vprašanja o prislonskih lestvah, vam z veseljem svetujemo. Bi radi izvedeli še več o uporabi prislonskih lestev? Oglejte si naše strani z nasveti:

Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Teleskopski nakladalniki | Stopnične lestve | Lestve s klini | Lestve s stopnicami | Aluminijaste lestve | Prečke