Znamka
+
Delovna višina
+
Lastnost
+

Prislonske lestve

Kakor pove že ime, so prislonske lestve namenjene prislanjanju. Najprimernejši nasloni zanje so stene ali gradbeni odri, saj so stabilni in zato tudi varni. Naj se delo na višini začne!

V kategoriji Prislonske lestve boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Guenzburger, KRAUSE, Layher, Altrex, euroline, HYMER, ZARGES.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 32
Pogled:

Kaj moramo vedeti o prislonskih lestvah?Lestve so vsestranski pripomočki, ki jih nosimo naokoli. Lestve so pač lestve, dodatno pojasnilo ni potrebno. Ali morda vendarle? Koliko ste sploh že razmišljali o prislonskih lestvah v svojem podjetju? Kdo pri vas skrbi za njihovo preverjanje in vzdrževanje? In kateri standardi sploh veljajo za lestve? Z veseljem vam povemo več o tem. Zaradi smernic niso vaše lestve zgolj varnejše, ampak se vaše podjetje z njihovo pomočjo tudi pravno zaščiti.Kateri standard velja za lestve?DIN EN 131 je najbrž najbolj znan evropski standard za pomične lestve. Obsega dele od DIN EN 131-1 do DIN EN 131-7. Prvi trije deli določajo poimenovanje, zgradbo, preizkušanje in označevanje lestev ter informacije, ki morajo biti vključene v navodila za uporabo. Vsekakor pa niso samo lestve tiste, ki se preizkušajo in izboljšujejo, temveč tudi standard. Od 1. 1. 2018 dalje morajo biti na primer vse prislonske lestve z višino nad 3 metre opremljene s prečno traverzo. Tukaj boste izvedeli več o spremembi standarda.Kaj je treba upoštevati pri uporabi lestev?Tudi če vaše prislonske lestve izpolnjujejo veljavne standarde, morate upoštevati pomembna pravila uporabe, da preprečite nezgode. Lestev praviloma ni delovno mesto. Torej morata biti zahtevnost nalog in trajanje dela na lestvah čim manjša. Prislonske lestve je med gradbenimi deli na primer dovoljeno uporabljati samo, če delovna višina znaša manj kot 7 metrov, dejavnost pa ne traja dlje kot 120 minut. V vsakem primeru morate preveriti, ali niso za delo primernejši odri, industrijske stopnice, dvokrake lestve ali delovni odri. To velja predvsem takrat, ko so pri delu potrebni veliki predmeti, težko orodje ali nepriročni gradbeni materiali. Predmetov, težjih od 10 kg, praviloma ne smete vzeti na lestev.Za posamezna dela torej vedno uporabljajte ustrezno lestev ali stopnice. Postavite jo stabilno, tako da se boste lahko varno vzpenjali, in upoštevajte navodila za uporabo. Najpomembnejša najdete v obliki piktogramov na izdelku. Lestve, skladne s standardom DIN EN 131, morajo biti zasnovane za nosilnost najmanj 150 kg.Kakšne lestve obstajajo?Prodajamo izključno lestve, skladne s trenutnim standardom DIN EN, od priznanih proizvajalcev in znamk, kot so Günzburger, KRAUSE ali EUROKRAFT. S pomočjo filtrov lahko izbirate, katere lastnosti naj imajo vaše lestve: morajo biti pomične ali zložljive? Mora biti vzpenjanje mogoče z ene ali obeh strani? Kako dolge morajo biti? Najprej označite najpomembnejšo lastnost in nato izberite dodatne možnosti. Če imate še kakšna vprašanja, se obrnite na nas.Kaj še lahko izvemo?