Oprema za sode

Poleg velikih sodov in majhnih delovnih posod je za varno točenje in pretakanje potrebna dodatna oprema za sode, kot so pokrovi, orodje za sode, merice ali posode za olje. V naši trgovini dobite dodatno opremo in orodje za sode priznanih proizvajalcev, primerno za profesionalno delo z nevarnimi snovmi. V naslednjem prispevku boste izvedeli, na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

V kategoriji Oprema za sode boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: PRESSOL, FALCON, Justrite, eurokraft basic, eurokraft pro.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 55

Dodatna oprema za sode: z njo bo delo lažje (in bolj varno)Sodi so sicer varna možnost za shranjevanje številnih nevarnih snovi, vendar morate za resnično varnost storiti še nekoliko več. Pri tem sta v pomoč dodatna oprema in orodje za sode, ki poskrbita, da je delo z nevarnimi snovmi bolj varno, udobno in pregledno.Kaj spada med dodatno opremo za sode?Dodatna oprema za sode optimizira delo s sodi, cisternami in kanistri – zlasti pri dolivanju, točenju in pretakanju včasih nevarne vsebine. Za delo z nevarnimi snovmi ponujamo različne izdelke:  • Lijaki za dolivanje v cisterne, sode in kanistre brez brizganja

  • Odpirači pokrovov za enostavno odpiranje navojnih pokrovčkov cistern IBC/KTC

  • Orodje za sode za varno točenje agresivnih snovi iz ležečih sodov

  • Izpustne, točilne in prelivne pipe za nadzorovano točenje

  • Merice za točenje natančnih količin snovi

  • Pokrovi za sode z varnostnimi funkcijami za predelavo praznih sodov v posode za odpadke

  • Posode za izpiranje in namakanje za čiščenje majhnih delov, orodja itd. neposredno nad odprtim sodom


Dodatna oprema za sode torej zagotavlja, da lahko iz sodov in velikih posod dobesedno izvlečete vse, ne da bi vas pri tem skrbelo puščanje ali neželeni stik s snovmi. Ti dodatki poskrbijo tudi za pametne rešitve, kako sode standardne velikosti bolj funkcionalno vključiti v delovni proces – tudi ko so prazni.Na kaj je treba biti pozoren pri dodatni opremi za sode?Orodje in dodatna oprema za sode sta z razlogom izdelana iz različnih materialov. Glede na strukturo posode, vsebino in skladiščenje so za agresivne, jedke snovi potrebni drugačni izdelki kot za lahko vnetljive. Glede na možno nevarnost pa so potrebne tudi dodatne funkcije, na primer protipožarna zapora in samodejno zapiranje pokrovov ali ventilov.Čeprav dodatna oprema za sode zanesljivo zmanjša puščanje, ga ni mogoče povsem preprečiti. Tudi najboljši lijak ne more preprečiti brizganja tekočin, če so zaposleni pri točenju preveč zagnani.Zato pri delu z dodatno opremo za sode vedno uporabljajte izdelke za obvladovanje razlitja in zaposlene redno usposabljajte za pravilne delovne postopke. Samoumevno je, da je treba pri točenju, dolivanju in pretakanju vedno nositi ustrezno opremo za varnost pri delu. Pri tem so še posebej priporočljive delovne rokavice in po možnosti zaščita oči.Katere varnostne in previdnostne ukrepe boste sprejeli, je odvisno od ocene tveganja in veljavnih varnostnih predpisov za snovi v sodih in velikih posodah, ki se uporabljajo v vašem podjetju. Vpogled v to vam ponujamo v naših informacijah o skladiščenju v skladu s predpisi. Z veseljem vam bomo osebno odgovorili na vaša vprašanja. Preprosto stopite v stik z nami.