Znaki za obveznosti in prepovedi

Brez znakov za zahteve in prepovedi delovni dan ne bi bil nevarnejši samo za zaposlene, ampak tudi za inventar. Zato vam tukaj nudimo okrogle varnostne znake. Ti skladno s smernicami, ki urejajo delovno mesto, dopolnjujejo ustrezno delovno opremo.

Vaši filtri
  Tip izdelka
  Lastnost
  Material
  Vrsta table
  Bruto cena
  Neto cena
  Ustrezno
  Število izdelkov: 72

  Kaj naj storimo in česa ne smemo – znaki za obveznosti in prepovedi  Katere nevarnosti prežijo v vašem obratu in na katerih mestih? Da boste vi in zaposleni v vašem podjetju to vedno vedeli – tudi če se morda ne zadržujete v svojem običajnem okolju –, nudimo znake za obveznosti in prepovedi. Označujejo nevarna območja in varnostna tveganja in s tem preprečujejo nezgode, ki se lahko zgodijo zaradi nevednosti ali neprevidnosti. Nič nenavadnega torej, da so varnostne table predpisane s standardom ASR A1.3, ki predpisuje oznake za varnost in zdravje pri delu, in vseevropskim standardom DIN EN ISO 7010.  Zakaj opozarjamo s pomočjo znakov za obveznosti in prepovedi?  Ker vsak govori jezik teh znakov. Ni pomembno, ali ste v Nemčiji, Španiji ali Franciji, nedvoumni znaki govorijo povsem jasen jezik. To je pomembno dejstvo zlasti za podjetja, prisotna po vsem svetu. Poleg požarnih znakov in znakov za reševanje so varnostni znaki ter znaki za obveznosti in prepovedi torej nepogrešljivi.


  Pri obešanju tabel igra pomembno vlogo oddaljenost od delovnega mesta oz. zahtevane razdalje opozorilnih znakov. Določene znake za obveznosti in prepovedi je treba namestiti na točno določene razdalje, da jih je mogoče takoj razpoznati s katerega koli mesta.  Kakšna je razlika med znaki za obveznosti in znaki za prepovedi?  Znaki za obveznost navajajo, kako se morate ob nevarnosti zaščititi, znaki za prepoved pa prepovedujejo nekatera dejanja.  Primeri znakov za obveznosti: čelada, antistatični čevlji, nošenje zaščite oči, dajanje akustičnih signalov, uporaba oprijemala  Primeri znakov za prepovedi: prepovedano odlaganje in skladiščenje, prepovedan dostop za nepooblaščene osebe, prepovedano premikanje, prepovedano kajenje  Znaki za obveznosti so modro-beli, znake za prepovedi pa prepoznate po signalno rdeči barvi. Obe vrsti znakov sta okrogli.  Če imate o varnostnih znakih še kakšno vprašanje, se obrnite na nas.