Žage

Električne žage poskrbijo za visoko zmogljivost ob varnem in udobnem upravljanju ter zagotavljajo natančno rezanje z majhno nevarnostjo poškodb. Kakovostne ročne krožne, vbodne ali sabljaste žage so del osnovne opreme vsake delavnice. Z njimi namreč zlahka režete različne vrste lesa, umetne mase ali celo kovine. Oglejte si ponudbo električnih žag v spletni trgovini kaiserkraft.

V kategoriji Žage boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Bosch.

Električne žage: za natančno žaganjeElektrične žage odlikujeta profesionalna oprema in visoka zmogljivost. S kakovostnimi krožnimi žagami lahko delate hitro, natančno in brez napora. Sabljaste žage so praktične za težko dostopna mesta, medtem ko vam vbodne žage omogočajo natančno delo tudi na majhnem obdelovalnem prostoru.Električne žage zaradi svoje natančnosti in hitrosti zmanjšajo število napak pri izdelavi in potrebo po popravkih ter prihranijo dragoceni delovni čas. Zaradi vgrajenega odsesavanja prahu je delo z električno žago tudi čistejše kot z ročno.Katere vrste električnih žag obstajajo?Ročna krožna žaga je primerna izbira zlasti za izgradnjo notranjosti prostorov ali obnovo. Njen močan list zlahka reže umetno maso, debele deske ali celo kovino – za natančne reze po vaših zamislih.Vbodna žaga je primerna tako za grobo rezanje lesa kot za fino delo. Zato se večinoma uporablja pri izdelavi modelov in pohištva. Fini list električne vbodne žage lahko dela ozke vijugaste reze. Z debelejšim žaginim listom pa lahko režete tudi srednje debele lesene plošče.Sabljasta žaga je praktičen vsestranski model za najrazličnejša dela, zato jo imenujemo tudi univerzalna žaga. Električno žago lahko enako učinkovito uporabljate tako na gradbišču kot pri vzdrževanju zelenih površin. Dolg žagin list sabljaste žage doseže veliko globino reza, zato je odlična na primer za izrezovanje okenskih in vratnih odprtin.Kaj je pomembno pri izbiri električnih žag?Pri izbiri električne žage morate biti vedno pozorni na visoko kakovost, pa naj gre za vbodno, ročno krožno ali sabljasto žago. Posebej pomemben je žagin list. Zaradi kaljenih zob je robusten in ostane dolgo oster.Žago izberite glede na namen uporabe. Če želite, da žaga dela predvsem ravne reze in rezka tudi trde materiale, je ročna krožna žaga dobra izbira. Za finejša dela in raznolike reze po meri je primerna vbodna žaga. Za grobe reze pa uporabite priročno sabljasto žago.Še en dejavnik izbire je globina reza električne žage pri različnih materialih. Pri ročnih krožnih žagah je ta običajno med 60 in 70 milimetri. Po drugi strani pa lahko sabljaste žage z ustreznim listom dosežejo globino do 300 milimetrov.Električne žage: kaj pomeni število vrtljajev in hitrost rezanja?Večji kot je list električne žage, nižje je praviloma število vrtljajev. Za izolacijske plošče iz mineralnih vlaken mora biti število vrtljajev nizko, saj jih je treba žagati previdno, da se ne raztrgajo. Za kovino in umetno maso je priporočljivo izbrati 5.000 vrtljajev na minuto. Za trd les potrebujete dobre žage iz karbidne trdine, ki zmorejo do 9.000 vrtljajev na minuto.Potrebujete svetovanje pri izbiri električne žage? Obrnite se na nas, naša prijazna ekipa svetovalcev vam bo z veseljem pomagala.
Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:Rezila | Električno orodje | Kotni brusilniki | Brusilniki in skobeljniki | Vrtalni in udarni vrtalni stroji | Ročno orodje