Zaščitna očala

Že najmanjši tujki lahko močno poškodujejo oči. Z zaščito oči jim boste to preprečili.

V kategoriji Zaščitna očala boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Uvex, 3M.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Izvedba šipe
Ustrezno
Število izdelkov: 27

Zaščita oči – zaščitna očala in zaščita obrazaSaj je samo prazen zrak? Nikakor, kjer potekajo intenzivna dela, se v okoliškem zraku pogosto vrtinčijo raznorazni delci. Da ne bi prišli v oči in jih poškodovali, morajo zaposleni nositi ustrezno zaščito oči. Ta odvisno od modela ščiti tudi pred kemičnimi vplivi in škodljivo svetlobo.Kje je smiselno nositi očalaZaščitna očala so nujna pri obdelavi kovine, lesa ali naravnega kamna. Tudi pri varjenju ali delu s kemičnimi snovmi potrebujejo zaposleni zaščito oči. Skratka povsod, kjer se v zraku lahko nahajajo različne snovi, ki škodujejo očem, ali kjer je potrebna zaščita pred UV-žarki oziroma ostro svetlobo.Nasveti za izbiro očalNaslednji nasveti vam pomagajo pri izbiri ustrezne zaščite oči:


  • Zaščitna očala z ročaji so izdelana enako kot klasična. Enostavno jih nadenete ali snamete, pri čemer vas dobro zaščitijo pred mehanskimi tveganji, na primer letečimi delci. S stransko zaščito vas zavarujejo tudi pred plini, hlapi ali brizganjem tekočin.

  • Velika zaščitna očala so podoba smučarskim. Ker povsem zaprejo predel oči, preprečijo dostop tudi tekočinam, hlapom, dimom ali plinu ter varujejo oči pred toplotnimi vplivi.

  • Varilska očala zaščitijo oči pred žarko svetlobo.


S funkcijo filtriranja boste našli očala z UV-zaščito ali brez nje. Bodite pozorni na področja uporabe ter dodatne lastnosti v opisu izdelka, kot so visoka odpornost proti udarcem ali prezračevalni ventili pri velikih očalih. Seveda vsa zaščita oči v naši trgovini izpolnjuje zahteve splošnega standarda EN 166.Potrebujete še kakšne informacije o zaščiti oči ali drugih izdelkih kaiserkraft? Naš servis za pomoč strankam vam z veseljem osebno pomaga.