Brusilniki, skobeljniki

Za profesionalno obdelavo lesa uporabite električne brusilnike in skobeljnike, ki olajšajo delo z lesom. Medtem ko vibracijski brusilnik gladi površino naravnega materiala, skobeljnik odstranjuje celotne plasti. Oglejte si ponudbo v spletni trgovini kaiserkraft!

V kategoriji Brusilniki, skobeljniki boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Bosch.

Vaši filtri
  Znamka
  Tip izdelka
  Brusilna plošča DxŠ
  Napetost
  Število vrtljajev v prostem teku
  Vhodna moč
  Bruto cena
  Neto cena

  Brusilniki in skobeljniki: za učinkovito obdelavo lesa  Les je brezčasen material. Z električnimi brusilniki in skobeljniki iz profesionalnega segmenta je obdelava lesa enostavna in učinkovita. S sodobnimi modeli lahko v trenutku zgladite leseno površino.  Kakšna je razlika med brušenjem in skobljanjem?  Brusilniki in skobeljniki gladijo lesene površine in poskrbijo za privlačen naravni videz. Prav tako pripravijo les za nanos lakov ali zaščitnih premazov. Čeprav je rezultat podoben, se ta tipa električnega orodja za obdelavo lesa razlikujeta po načinu delovanja.  Brusilniki delujejo s hrapavo brusilno ploščo, ki oddrgne les glede na granulacijo in ga odstranjuje v majhnih delcih. Priročno električno orodje je natančno in primerno tudi za majhne površine. Brusilniki pripravijo les na uporabo olj, lazur in drugih premazov, saj jih pobrušeni kosi lesa bolje vpijejo.  Električni skobeljniki pa odstranjujejo površino lesa v slojih, zato imajo skobljane površine tudi brez dodatne obdelave sijajen videz in so gladke na otip. Skobeljniki so primerni tudi za učinkovito odstranjevanje starih plasti laka. Večinoma se uporabljajo za večje kose lesa.  Kaj je pomembno pri izbiri brusilnika?  Če želite zgladiti vogale ali robove, je primerna izbira vibracijski brusilnik, saj vibrirajoča brusilna plošča odstrani le malo materiala. Ekscentrični brusilniki pa imajo okroglo brusilno ploščo, ki se vrti in odstrani več. Primerni so za brušenje večjih površin.  Profesionalni brusilniki in skobeljniki običajno niso narejeni z akumulatorskim pogonom, saj potrebujejo stalno zmogljivost. Pri nakupu bodite pozorni na področje uporabe, za katero so brusilniki in skobeljniki namenjeni. Različni modeli so primerni za različen obdelovalni material, povprečno velikost površine in obliko obdelovancev. Napravi prilagodite tudi brusilne plošče.  Potrebujete svetovanje pri nakupu brusilnika in drugih pripomočkov? Stopite v stik z nami. Naša prijazna servisna ekipa vam bo z veseljem pomagala izbrati tudi drugo električno orodje – od kotnih brusilnikov do vrtalnikov.
  Morda bi vas zanimali tudi ti izdelki:  Vrtalna in udarna kladiva | Svetilke za delovno mesto | Delovne mize | Zaščita oči | Delovne rokavice | Krtače in pile