Grelne obloge, grelniki za sode

Delo se ne sme ustaviti niti ob neugodnih temperaturah. Zato grelniki za sode poskrbijo, da so najpomembnejše snovi kljub mrazu pripravljene za uporabo pri ustrezni delovni temperaturi. Ponujamo izdelke z razponom regulacije temperature od 40 °C do 90 °C – odvisno od tega, ali želite snovi pogreti, ohranjati tople, izolirati ali segreti. V nadaljevanju preberite vse o grelnih oblogah in grelnih obročih za sode!

Vaši filtri
Tip izdelka
Trajnostnost
Namen uporabe
Ustrezno
Število izdelkov: 76

Grelniki za sode: za popolno delovno ozračjeČeprav na primer motorno olje ne zamrzne, barve in laki pa ob padcu temperature ne spremenijo takoj svojih lastnosti, morate vedno paziti na pravilno temperaturo. Ko je na koledarju zima, grelniki za sode zagotavljajo optimalno delovno temperaturo v vseh vremenskih razmerah.Za kaj se uporabljajo grelniki za sode in grelne obloge?Grelniki za sode za industrijsko in komercialno uporabo niso v bistvu nič drugega kot električna odeja, kakršno imamo doma: zagotavljajo enakomerno toploto iz vtičnice. Medtem ko se doma stisnemo pod grelno odejo zaradi večjega udobja, je pri sodih najpomembnejša viskoznost snovi v njih.Če se temperatura okolice spusti pod določeno mejo, različne snovi, na primer maziva, izgubijo svojo tekočnost, barv in lakov ni več mogoče pravilno nanašati, mešanice pa se ločijo v različne faze.Grelni obroči za sode, kanistre in rezervoarje niso namenjeni samo segrevanju posod in vsebine. Zagotavljajo tudi stabilno temperaturo in s tem ohranjajo vse ključne lastnosti. To ne velja le za tekočine. Grelne obloge omogočajo na primer stabilen pretok plina pri delu s plinskimi jeklenkami.Na kaj je treba paziti pri grelnikih za sode?  • Temperature, ki jih lahko dejansko doseže grelna obloga soda, so odvisne od številnih dejavnikov. Temperatura okolice je prav tako pomembna kot material posode, njena vsebina itd.

  • Nujno je treba preveriti temperaturno odpornost posamezne posode ter predpise, ki veljajo za delo z nevarnimi snovmi in skladiščenje nevarnih snovi. Te zahteve morajo izpolnjevati tudi grelniki za sode. Eden od odločilnih dejavnikov pri tem je primernost za uporabo na območjih ATEX.

  • Brezstopenjsko uravnavanje s termostatom je primernejše od drugih načinov gretja. To pomeni, da lahko grelnik za sode uporabljate za najrazličnejše snovi in postopke gretja.

  • Grelni obroči so zasnovani za določene vrste (ali dimenzije) posod. S pomočjo trakov jih je mogoče prilagoditi obliki, vendar jih je kljub temu treba uporabljati le v skladu z navodili proizvajalca.

  • Debeli obroči segrejejo sod v zelo kratkem času in ga tako hitreje pripravijo za uporabo. Vendar to ni vedno potrebno v vseh okoljih ali za vse snovi.


Pred delom s segreto snovjo vedno vzemite vzorec in preverite njeno primernost za uporabo, viskoznost itd. Nosite zaščitno opremo in poskrbite za pravilno obvladovanje razlitja.Dodatne informacije najdete v naših informacijah o skladiščenju v skladu s predpisi. Z veseljem bomo odgovorili na vsa morebitna vprašanja, če se obrnete na nas.