Dvižni trakovi

Z dvižnimi trakovi lahko dvigate, pritrjujete ali premikate izdelke in delovni material, pri čemer se ne boste naprezali ali škodovali svojemu zdravju. Oglejte si naše izdelke s področja dvižne tehnologije!

V kategoriji Dvižni trakovi boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Bohle.

Dvižni trakovi z zankami in obročiDvižni trakovi povežejo vse, kar mora ostati skupaj. V našem primeru sicer samo začasno, zato pa toliko bolj močno. To je bistvenega pomena, če želite večtonska bremena premikati po zraku. Velika nosilnost pa je samo ena od številnih prednosti naših dvižnih trakov.Katere lastnosti imajo dvižni trakovi?Dvižni trakovi kaiserkraft so lahki in imajo veliko nosilnost. Glede na izvedbo omogočajo premike bremen s težo več kot 10.000 kg po zraku, ne da bi se morali bati, da se bo trak pretrgal. Zaradi mehkega materiala in široke naležne površine tudi ne poškodujejo občutljivih predmetov med prestavljanjem.Naši dvižni trakovi so izdelani iz trpežne in temperaturno obstojne poliestrske tkanine, skladne s standardom DIN EN 1492-1. Na voljo so z ojačanimi končnimi zankami ali jeklenimi obroči, ki omogočajo še daljšo uporabo. Dvižni trakovi kaiserkraft imajo različne dolžine, saj jih namreč ne smete krajšati, če ne želite poslabšati njihove funkcionalnosti.Neposredno, z zavezovanjem ali ovijanjem – kako pritrditi dvižne trakove?Dvižni trak lahko pritrdite neposredno s pomočjo tovorne kljuke in točk za pritrditev. To pa je samo ena od številnih možnosti. Če na predmetu, ki ga želite dvigniti, ni ustreznih mest za pritrditev, lahko trak enkrat ali dvakrat ovijete okoli njega in ga z obema koncema pritrdite na žerjav. Ali pa en konec traku speljete skozi drugega in ga nato pritrdite na žerjav. Z dvižnim trakom boste vedno prilagodljivi, ne glede, ali ga pritrdite neposredno, ga zavežete ali ovijete okoli tovora.Kaj je treba upoštevati pri nosilnosti?Barva dvižnega traku označuje njegovo nosilnost:


  • Temno zelena: 500 kg

  • Vijolična: 1.000 kg

  • Svetlo zelena: 2.000 kg

  • Rumena: 3.000 kg

  • Siva: 4.000 kg

  • Rdeča: 5.000 kg

  • Rjava: 6.000 kg

  • Oranžna: ≥ 10.000 kg


Podrobnejše informacije najdete v opisu izdelka. Tam boste tudi izvedeli, kako se nosilnost spremeni pri večjem kotu nagiba in ekstremnih temperaturah. Tako boste zavarovani pred neprijetnimi presenečenji. Nosilnost pa lahko podvojite z dvojnim trakom.Kako dolgo lahko uporabljamo dvižne trakove?Tako dolgo, dokler so v neoporečnem stanju. Če so kakor koli poškodovani ali deformirani, jih morate zamenjati. Da ne zamudite tega trenutka in s tem tvegate usodne nezgode, mora trakove enkrat letno obvezno preveriti ustrezen strokovnjak.Če imate še kakšna vprašanja o lastnostih in uporabi dvižnih trakov, vam z veseljem pomagamo tudi osebno. Seveda smo vam na voljo tudi, če iščete pripomočke za pritrjevanje ali ustrezen žerjav.