Delovno oblačilo ESD

Želite z ustreznimi oblačili preprečiti elektrostatične razelektritve? Ni problema – delovna oblačila ESD niso le udobna, temveč tudi izjemno varna.

V kategoriji Delovno oblačilo ESD boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Uvex.

Vaši filtri
Znamka
Tip izdelka
Lastnost

Delovna oblačila ESD – varno oblačenjeSproščanje napetosti je dobra stvar. Razen če to pomeni neželeno izenačevanje nabojev na občutljivih komponentah. Pred tem se morate zavarovati in zaposlene na območjih z elektrostatično zaščito (EPA – electrostatic protected areas) opremiti z delovnimi oblačili ESD. Ključno vlogo ima zlasti obutev. Obiščite našo spletno trgovino zdaj in poiščite varne delovne čevlje ESD!
Kakšna je vloga delovnih oblačil ESD?Ljudje so eden od odločilnih dejavnikov, ki lahko sprožijo neželene elektrostatične razelektritve na delovnem mestu ESD in tako poškodujejo občutljive elektronske naprave ali komponente. Oblačila ESD, kot so zaščitni čevlji ESD, so zasnovana tako, da to preprečujejo.Zaščitni čevlji ESD imajo vse lastnosti standardnih delovnih čevljev, kot so zaščita prstov ter nedrseči podplati, odporni proti nevarnim snovem. Poleg tega so vsi ključni sestavni deli čevlja zasnovani tako, da so antistatični in toplotno neprevodni. To pomeni, da med hojo zaradi trenja ne more nastati naboj, ki bi se nenadoma izravnal.
Kakšne so zakonske zahteve za delovna oblačila ESD?Standard DIN EN 61340-5-1 vsebuje najpomembnejše predpise za zaščito elektronskih naprav pred elektrostatskimi pojavi. Določa, da morajo delovna oblačila ESD predvsem ščititi predmet, ki se obdeluje – tudi če na primer čevlji izpolnjujejo določila za osebno varovalno opremo (OVO) za ljudi. Preprečiti je treba že najmanjše naboje. Prehodna upornost čevlja ESD mora biti med 7,5 x 105 in 3,5 x 107 ohmov. Pomembna elementa, namenjena predvsem zdravju zaposlenih, sta tudi zračnost in ergonomija.
Kaj še je priporočljivo?Delo na območjih EPA si lahko predstavljamo kot zaprt sistem, v katerem mora biti na vsakem koraku poskrbljeno za popolno ozemljitev.To ozemljitev je mogoče na območju ESD med stanjem in hojo zagotoviti le s kombinacijo delovnih čevljev ESD in talnih oblog ESD. Dodatno se priporoča tudi petni trak ESD. Med sedenjem morajo zaposleni poleg tega nositi dodatno opremo ESD, na primer ozemljitveno zapestnico ESD.Tudi pri vseh drugih postopkih in opremi, ki se jih zaposleni dotikajo in jih uporabljajo, je treba preveriti njihovo primernost za območja ESD. Začne se s stoli in mizami ESD, konča pa s transportnimi napravami ESD in regalom ESD.V naših nasvetih o izdelkih ESD: Zaščita pred nezaželenimi razelektritvami boste našli več podrobnosti, ki vam bodo pomagale pri še varnejšem ravnanju z elektroniko.Če imate še kakšno vprašanje o delovnih čevljih ESD, se obrnite na nas, z veseljem vam bomo pomagali.