Delovne hlače

Obleka naredi človeka – in delovne hlače naredijo strokovnjaka. Če vaše noge tičijo v ustreznih delovnih oblačilih, so zaščitene pred morebitnimi nevarnostmi. Seveda lahko pri nas dobite delovne hlače za moške in ženske, ognjevarne hlače, ščitnike za kolena in druge izdelke priznanih proizvajalcev.

V kategoriji Delovne hlače boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Leipold+Döhle.

Delovne hlače: ognjevarne hlače, oblačila za zaščito pred vročino ali ščitniki za kolena najboljših blagovnih znamkNe samo, da bi bilo številna dela neudobno opravljati v kavbojkah, oblačila za prosti čas preprosto ne ponujajo enake zaščite kot dobre delovne hlače. Ženske in moške delovne hlače ter delovni ščitniki za kolena so z razlogom nepogrešljiv del profesionalne opreme.
Pred čim ščitijo delovne hlače?Delovne hlače kot element varnosti pri delu zaščitijo telo pred tipičnimi nevarnostmi pri določenih opravilih. V gozdarstvu so obvezne delovne hlače z zaščito pred urezninami, jeklarji pa se ne smejo pojaviti na delu brez hlač z zaščito pred vročino. Kdor dela na prostem ali v slabi vidljivosti, potrebuje dobro vidno kombinacijo opozorilnih delovnih hlač in ustrezne delovne jakne ali delovne majice.Poleg tega so dolge in kratke delovne hlače za moške ali ženske preprosto dejavnik udobja. V njih lahko shranite delovne pripomočke, kot so orodje ali pisalni pripomočki, obenem pa vas ščitijo pred mrazom, mokroto in vremenskimi vplivi.
Kdaj so delovne hlače obvezne?Najpomembnejšo razliko pri vseh delovnih oblačilih označuje beseda „zaščita'': če morajo ženske ali moške zaščitne delovne hlače poskrbeti za zaščito pred urezninami, opeklinami ali drugimi poškodbami, jih mora zagotoviti delodajalec, delavec pa jih mora nositi pri vseh opravilih.Seveda morata biti material in zaščitni učinek ustrezna za konkretno delovno mesto: bele delovne hlače iz tekstila niso primerne za delo z vročim jeklom. Tudi opozorilne kratke hlače niso prava izbira za delo na cesti v hudi zimi.Delodajalec lahko kot obvezen del (reprezentativne) uniforme predpiše tudi določene delovne hlače. V tem primeru se delovna oblačila odštejejo od davka ali pa jih zagotovi podjetje.
Kakšno velikost delovnih hlač imam?Nobene delovne hlače ne smejo biti veliko preširoke ali pretesne. Pred nakupom zaščitnih delovnih oblačil zato določite ustrezno velikost oblačil:  1. Izmerite obseg pasu in bokov.

  2. Določite dolžino hlačnic ali notranjo dolžino noge od koraka do gležnja. Idealno je, da delovne hlače segajo ravno do roba delovne obutve.


Če se ne znate odločiti, izberite raje eno velikost večje, da zagotovite optimalno svobodo gibanja. Nekatere modele delovnih hlač priznanih blagovnih znamk, kot je Leipold+Döhle, je mogoče po potrebi podaljšati na nogah.Katere delovne hlače so dobre oziroma primerne za vaše delovno mesto? O tem nas lahko povprašate. Preprosto stopite v stik z nami.