Sistemi za opremo delovnih mest

Vsako delovno mesto seveda oblikujete sistematično – sicer ne bi mogli ničesar proizvesti, popraviti ali ustvariti. Sistemi delovnih mest pa so zasnovani še nekoliko kompleksnejše. Upoštevajo namreč vašo prihodnjo uspešnost.

V kategoriji Sistemi za opremo delovnih mest boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Treston, RAU, eurokraft basic, eurokraft pro, LISTA.

Znamka
Tip izdelka
Trajnostnost
Ustrezno
Število izdelkov: 23

Sistemi delovnih mest v industriji in proizvodnji: dobrodošli na svojem sanjskem delovnem mestu!V življenju se ne izpolnijo vse želje – na dobrem delovnem mestu se lahko. Sistemi delovnih mest omogočajo največjo možno prilagodljivost posameznikom. Poiščite delovne mize v skladu s svojimi zahtevami in poskrbite, da bo vsak delovni dan postal del vašega sanjskega delovnega mesta. Vendar ne gre le za sanje, temveč tudi za zdravje: ergonomsko delovno mesto pomeni, da je delovno mesto optimalno prilagojeno potrebam zaposlenega in da ni nevarnosti za njegovo zdravje (npr. zaradi slabe drže ali slabe osvetlitve), tudi če se delo opravlja dlje časa v enakem položaju.
Po čem se sistem delovnega mesta razlikuje od preproste delovne mize?Sistemi delovnih mest so prilagodljive delovne mize, ki jih lahko preprosto razširite, spremenite, preuredite ali optimizirate. To lahko storite na primer z vrtljivimi ročicami, odlagalnimi posodami, odlagalnimi policami ali ploščami z luknjami. Vse potrebno ima tako uporabnik takoj v vidnem polju in na dosegu roke. Dodatno so na voljo svetilke za delovna mesta, ki zagotavljajo optimalne svetlobne pogoje na delovni površini.Po višini nastavljive ozke delovne mize, transportne vozičke ali modularne osnovne mize lahko v trenutku združite in tako ustvarite delavnico ali proizvodno delovno mesto, kjer lahko delate hitreje in bolj ergonomsko.Če se izdelek ali postopek spremeni, lahko te sisteme delovnih mest brez dolgih izpadov nemudoma optimizirate za nove postopke. Zato so sistemi delovnih mest v obliki pohištva odgovor na dinamiko, spremembe in digitalizacijo, ki zaznamujejo industrijo in obrt.Na zalogi imamo sisteme delovnih mest za industrijo različnih proizvajalcev, sestavljanje sistemov delovnih mest pa je preprosto in hitro.
Kaj morajo zagotavljati sistemi delovnih mest? Prava delovna višina je ključnega pomena!Poleg prilagodljivosti procesov je za sisteme delovnih mest ključnega pomena zdravje zaposlenih. Nastavitev višine je postala eden najpomembnejših vidikov pri izdelavi pohištva – tako pri delovnih mizah, delovnih stolih kot tudi pri transportnih napravah in vozičkih. Vodilo pri izbiri: zaposleni mora imeti možnost, da delo opravlja v zdravi, telesu prijazni drži.Pravilna delovna višina je običajno v višini komolcev ali nekoliko nižje. Previsoko nastavljena miza pogosto povzroča bolečine v predelu zatilja in ramen. Prenizko nastavljena miza povzroča bolečine v hrbtu. Delovne mize z električno nastavitvijo višine omogočajo hitro in preprosto prilagoditev delovne višine različnim nalogam in uporabnikom.To prepričanje o zdravju zaposlenih ni samo sebi namen: ergonomska proizvodna in delovna mesta zmanjšujejo bolniške odsotnosti in stroške zdravljenja, povečujejo produktivnost in zagotavljajo večjo učinkovitost.
Podloge za preprečevanje utrujenosti za stoječa delovna mestaDolgotrajno stoječe delo prekomerno obremenjuje hrbet in povzroča utrujenost – koncentracija se zmanjša, posledica pa je večja stopnja napak. Rešitev prinašajo naše podloge za preprečevanje utrujenosti. Te zmanjšujejo pritisk na stopala, sklepe in hrbtenico ter pomagajo izboljšati krvni obtok. Primerne so za delovna mesta, kjer se ne uporabljajo vrtljivi delovni stoli. Tudi za delovna mesta ESD nudimo ustrezne rešitve.
Kje v industriji in proizvodnji so potrebni sistemi delovnih mest?Naši visokokakovostni sistemi delovnih mest se uporabljajo v celotni proizvodnji – pravzaprav povsod, kjer je treba v nekaj potezah opraviti več nalog. Zato imajo naše delovne mize naslednje funkcije:  1. Delovne mize

  2. Pakirne mize in postaje za komisioniranje

  3. Takojšnji laboratoriji za neposredni nadzor kakovosti

  4. Proizvodne linije

  5. Posamezna delovna mesta ali montažne linijeSistemi delovnih mest kot delovna mesta ESDMorate zaščititi dragocene komponente pred nevarnostmi elektrostatičnega naboja? Potem nujno potrebujete delovno mesto ESD. Nudimo preproste mize s prevodno delovno ploščo in vse do kompletnih sistemov, kjer so vsi jekleni deli prevlečeni s polprevodnim lakom in se uporabljajo dodatne ozemljitvene naprave, kot so ozemljitveni kabli, zapestni trakovi itd.
Kako uvedem posamezne rešitve s sistemi delovnih mest?Naš najboljši nasvet je: vse, kar ni delovna miza, je treba namestiti na kolesa. Pomični predalniki, vozički s predali, delovni stolčki in podobno so preprosto del sistemov delovnih mest. Prilagodljivost povečuje tudi dodatna oprema, npr. vrtljive ročice za držala za zaslone in tablice.Pri odločitvi o nakupu vam bodo najbolje pomagali poznavanje vaših trenutnih potekov dela in proizvodnih postopkov ter seveda zaposleni, ki jih izvajajo. Preverite, kakšne so potrebe in želje, ter opravite podrobno analizo trenutnega stanja proizvodnje. Tako boste ugotovili, kako lahko še optimizirate svoje procese, kje se stvari zataknejo in kje je bolje, da se sistema ne dotikate.Na splošno morate vsa toga, stara in neergonomska delovna mesta postopoma zamenjati s sodobnimi sistemi delovnih mest. Čeprav se zdi začetna naložba visoka, se ta sprememba srednjeročno in dolgoročno še toliko bolj obrestuje. Z veseljem vam pripravimo osebni izračun – preprosto stopite v stik z nami.